TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 3 juli 2013

En hjälte kommer hem


Han gjorde 40 mål på 136 matcher för Dundee United, var skotsk fotbolls skytteligakung säsongen 2010/11 och spåddes en lysande framtid. David Goodwillie hade ett tag samtliga engelska klubbar och Old Firm-duons ögon på sig.  Trots detta blev det Blackburn Rovers som signade upp den idag 24-årige anfallaren i augusti 2011.

Var det guld och gröna skogar i den skotska fotbollen så var det tvärtom söder om gränsen. På två säsonger blev det bara fem mål på 34 matcher. Goodwillie platsade inte, hade svårt att anpassa sig och blev utlånad till Crystal Palace. Där gick det ännu sämre att anpassa sig. Palace assisterande manager Lenny Lawrence konstaterade för BBC Sport att Goodwillie "hade svårt att finna ro och rota sig i London". En match blev det för Selhurst Park-klubben innan det, för Goodwillie, glada beskedet kom. Dundee United vill ta hem sin skyttekung.

Goodwillie skrev idag åter på för sin gamla klubb. Som lån. Ett sexmånaders kontrakt.
En nyhet som lär få Goodwillie på gott humör. En hemvändande hjälte kan få en nytändning
Frågan är egentligen hur det står till? Skyttekungen från skotska Premier League har svårt att ta en plats i ett engelskt Championshiplag, bevisar återigen att det är det markanta skillnader mellan de bägge länderna i fotboll. Eller är det bara som så, den gamla klassikern, att borta är bra men hemma är alltid bäst?

Inga kommentarer: