TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 16 juli 2013

Färger, djur och natur

Watford har under sin 132-åriga historia gått igenom många epoker. Från blåvita matchställ och smeknamnet "The Blues" under flera decennier under 1900-talet till dagens svart-gul-röda  med smeknamnet "The Hornets". Det första smeknamnet på klubben hade inget med färger att göra.

Watfords ursprungliga smeknamn var "The Brewers", i referens till familjen Benskins, ägare av Vicarage Road och bryggeriet Benskins Brewery. Smeknamnet föll inte nykterhetsrörelsen och politiker i staden i munnen och efter några år bytte man smeknamn till "The Blues", ett smeknamn man skulle komma att ha ända fram till 1959 då man bytte till dagens färger och smeknamn. Man blev bålgetingarna från Hertfordshire. 

Varför har då klubben ett kronhjortshuvud i sitt emblem? Jo, kronhjorten är Hertfordshires grevskapssymbol och klubben var i många decennier det enda ligalaget i grevskapet innan Barnet tog steget upp. På så sätt har Watford kunnat titulera sig som grevskapets stolthet och använde sig också av kronhjorten i sitt emblem.

Inga kommentarer: