TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 16 juli 2013

Townsend lever för drömmen

Hur kommer det sig att man låter sig bli utlånad till nio klubbar under fyra års tid utan att tröttna och vilja klippa banden med sin klubb? I Andros Townsends, som idag fyller 22 år,  fall handlar det om lagtillhörighet och uppfostran. Townsend föddes den 16 juli 1991 som son till cypriotisk-jamaicanska föräldrar och växte upp som Spurs-supporter i Londonstadsdelen Leytonstone. Hans dröm var att en dag få springa ut på White Hart Lanes matta inför den publiken som han brukade stå ihop med. Så skulle det också komma att bli. 

Townsend började spela i Spurs knattelag som 9-åring och gick hela vägen upp via akademin. 2009 blev han uppflyttad i A-laget och sedan dess har det blivit endast fem matcher för klubben. Den hårda konkurrensen i truppen har gjort att mittfältaren/anfallarens vardag i norra London blivit förpassad till bänken i skuggan av de större  etablerade namnen i truppen. Istället har Townsend rest runt; Yeovil, Leyton Orient, MK Dons, Ipswich, Watford, Millwall, Leeds, Birmingham och sedan i januari 2013 har han varit utlånad till QPR. Spurs har dock inte glömt bort en av sina många utlånade spelare. Säsongen 11/12 blev Townsend återkallad från utlåningen till Millwall för att ingå i Europa League-truppen. 

Tre matcher i Europa blev det, en i Ligacupen och en i FA Cupen innan klubben återigen lånade ut spelaren. Under tiden så skrev Townsend på ett nytt kontrakt med Spurs som sträcker sig till 2016. Tre år till som utlånad? 
Inte om Townsends egna dröm slår in. Till klubbens hemsida har han tidigare sagt att; "-Min dröm är att leda Spurs till titlar."
För en sådan uppgift skall det vara en man ur det egna ledet som skall gå i bräschen. Andros Townsend är en sådan och vill det sig bättre kan landslagsmeriterna sträcka sig från 18 matcher i de olika juniorlandslagen till att få representera de riktiga lejonen. Då är drömbilden komplett.

Inga kommentarer: