TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 8 juli 2013

Stökigt brittmöte

Hibernian spelade i helgen sin sista match i södra Europa på klubbens försäsongsläger. Turnén som stakats av gott och varmt väder och bra resultat blev dubbelt upp ett skräckscenario. Brittderbyt mot Nottingham Forest i portugisiska Algarve slutade inte bara med förlust, 1-2, supportrar till de bägge klubbarna dundrade även samman i kravallliknande scener som klubbens säkerhetschef inte sett på över 30 år. "Det var galet. Det var batongviftande poliser, blodiga människor och ligister som gjorde vad de ville på läktarna", sade säkerhetschefen till tidningen The Scotsman. Så var det. 
Forest and Hibs fans clash in Portugal
Flertalet supportrar till de bägge lagen var slagna blodiga och till marken av varandra och polis. Stökigheterna började innan matchen då Forest-supportrar skall ha skrikit sekteristiska sånger till Hibs dito. Den lilla polisstyrkan på plats klarade inte av situationen utan istället kontaktade man kravallpolis. Säkerhetschefen avslutade; "-Jag såg flera utav våra supportrar, både gamla och unga, slås till marken på det mest bestialiska sätt". 
Har Hibs och Forest aldrig tidigare haft ett horn i sidan till varandra så har man det nu. För Hibs del gör man bäst i att resa hem till Skottland och slicka såren inför den nya säsongen av Premier League och minnas Europaturnén som den soliga och sköna resa det var innan helgens sista match.

Inga kommentarer: