TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 2 juli 2013

Moln på Aldershots horisont

Då Aldershot Town försattes i administration i maj bildades snabbt en s.k. Supporter trust - Shots Trust. Trots att klubben hade skulder på över en miljon pund, fanns stora förhoppningar om att samfälldheten skulle kunna ta över styret av föreningen. 
Över 700 personer anmälde sig som bidragsgivare, och lovade att skänka pengar till klubben. 
Nu, ett par månader senare, har lite drygt 200 personer bidragit med pengar. Man har fått in 80000 pund, vilket för all del är en bra summa, men långt ifrån de 500000 som man behövt och hoppats på. 
Trustens ordförande, Ian Goodwright, är medveten om att man inte har mycket att komma med, men uppmnar ändå till is i magen.

"-Vi har talat med flera parter, och för fortfarande samtal med den nya ägare vi föredrar. Vi kommer samarbeta med vem som än är villig, och kapabel, att föra klubben vidare. Vi har hela tiden sagt att om vi inte klara av att driva igenom vår idé om ett gemensamt ägande, så kan alla som skänkt pengar få tillbaka sin gåva. Men vi har lyckats få ihop en bra summa, och vi ber alla våra medlemmar att vila lite på hanen tills vi ser var vi landar. Avtalet som ligger på bordet idag är långt ifrån underskrivet, och om det inte skulle gå igenom vill vi gärna sitta i en situation där vi har en bra grundbult som vi kan bygga på och använda i framtida budgivningar". 

Inga kommentarer: