TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 22 juni 2008

Fan sicken mulen deppdag!

Fy fan sicken sketdag!
Vädret har varit mer mulet än en vanlig dag i Sheffield.
Deprimerande.
Desto mer uppmuntrande var det då Masthuggaren med familj kom på besök.
Bland annat bokades hotell i London till hösten. 2000:- för en vecka per person.
Mitt i centrala smeten. Mitt i smoggen. Nära till allt och i synnerhet till pubarna.
Lägg där till 500:- per person inklusive skatter tur och retur så är det förbannat överkomligt.
Det gillar jag.

Bobbie Friberg Da Cruz gillar nog också läget för stunden.
Enligt GP har han skrivit på för fyra år med den danska ligasexan Randers FC.
Bobbies kontrakt går ut 1 december, och han är då fri att lämna Gais utan att klubben får någon ersättning. Wallin verkar inte vara mån om att få in slantar för spelaren.
Till GP säger Christer Wallin så här:

-Som vi ser det ska det mycket till för att han ska lämna. Vi har en del intressanta spelare som vi tittat på, men för att hålla ihop gruppen på bästa sätt vill vi inte göra för stora förändringar. Han kommer att spela för oss året ut.

Med andra ord är klubben redo att låta Bobbie spela året ut och därefter inte få ut ett endaste öre för honom. Hur kommer Bobbie själv att bete sig då han under kvarvarande GAIS-tid väntar in sin flytt till Danmark? Rädd för att skada sig och inte ge järnet?
Låt han gå redan i sommar. På lång sikt tror jag att det är bra för klubben.
Tack Bobbie för din tid i klubben.

Sitter och stör mig på Lars Lagerbäck. Ni vet den där gråa campingnissen som styr och ställer i det svenska fotbollslandslaget?!
Jag är väl medveten om att han har gjort en hel del för nationen. Men är han rätt man att styra blågult framöver?
En föryngringsbeskärning är det enda tänkbara. Som truppen ser ut idag är det ett få utvalda som har förbundskaptenens fulla förtroende oavsett hur deras form ser ut, vilken liga de spelar i eller vad det svenska folket tycker. Jag syftar på Daniel Andersson och Anders Svensson som fått speltid då den yngre generationen borde fått ta det klivet. Jag tänker i synnerhet på Rasmus Lindgren och Kim Källström. En generation hämmas p.g.a detta. Är det Bengans handbollsgäng från ´90 talet som efterapas? Isåfall går vi in i en generationsklyfta som är brant och ravinartad. Det vill vi inte.Satsa på ungdomarna. Våga.Lagrell säger i en intervju att en generationsväxling kommer att göra att vi missar VM. Vi har avancerat till fem raka mästerskap. Det kan få kosta det isåfall om vi endast kan få bort gammalt och in med nytt.Fredrik Ljungberg har gjort sitt. Likaså Henrik Larsson. Den sistnämnde fick sin EM-plats p.g.a sin rutin. Ett begrepp och argument som Lagerbäck håller högt. I och med Larssons biljett så hämmades Elmander som mycket väl hade kunnat blomma ut i EM. Var det värt det? Gör om gör rätt.
In med Rasmus Lindgren,Sebastian Larsson och Marcus Berg. På allvar.

Ja ja, nu är det snart avspark i den sista kvartsfinalen.
Frugan är ute på stan med tjejerna. Jag intar soffläge.
Hasta la vista!
Viva Espana!

Inga kommentarer: