TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 14 juni 2008

Starka åsikter

Msn:ade med Masthuggaren igår kväll. Vet av erfarenhet att han är en man som inte spottar i glaset och blev därför sugen på en G&T. En sådan där kall rackare med is och en citronskiva i.
Men någonstans på väg från datorn till vardagsrummet tappade hjärnan bort suget och allt föll i glömska.

Tanken slog mig nu först på morgonkvisten då jag slog upp de gröna och stirrade oförskämt piggt upp i taket. Inte ett dugg bakis. Få förunnat en lördagmorgon.

Kollade på ett Holland som visade världsklass igår. Underbart att se. Kalasfotboll. Sicka lirare. Frankrike och Italien de givna flopparna i "Dödens Grupp"
Kryssar Holland och Rumänien medan Frankrike och Italien gör det samma så är det Arrivederci och Au Revoir. Vem hade trott på det scenariot innan EM? Ingen förutom folket runt Transylvanien.

Jag saknar England i mästerskapet.
Hade alla dagar i veckan sett dem i Alperna än exempelvis Polen, Ryssland, Grekland och Rumänien.

Det var inte Steve McClarens fel oavsett hur okunnigt han än arbetade.
Det var den engelska tabloidpressen och FA som sabbade avancemang.
När skall dem lära sig?

Alf Ramsey var den största. Sedan kan Sven-Göran säga vad han vill.
Men Sir Ramsey hade visserligen inte ett vilt mediaupphov att tampas med varje minut.
Hade han haft det så hade knappast 1966 års pokal tillfallit England.
Somliga säger att tyskarna blev snuvade på segern.
Bollen var inne.

Scolari till Chelsea.
Då dröjer det nog inte länge föränn Deco knackar på Stamford Bridge portar.
Om inte oligarken Roman vill ha lite ryskt i truppen.

En annan engelsk klubb med utländska ägare är anrika Liverpool. Giganterna från Merseyside får dras med ett amerikanskt ok. Ett ok som suger pengarna ur klubben så att något ovanligt har börjat ske. Röda siffror i bokföringen. Inte bra. Ett simpelt råd till sådana snyltgäster och parasiter borde rimligen vara; Ta era boots, hattar och portföljer och åk hem till Staterna.
I Europa har ni inte att göra med ert profiterande behov. Ni har ingen aning om vad fotboll (riktig fotboll, ingen oval skitsak som finns på kontinenten stulen från indianerna) är och hur fotboll fungerar och vilka känslor som finns kring denna sport.
Den moderna fotbollens ondsefulla ansikte finns även i östra England. Här i skepnad av dollartecken, rodeo, ishockey och amerikanskfotboll.

Liverpool har en förort. Rättare sagt en halvö som ligger i floden Mersey. Birkenhead heter stället. Knappt 84.000 invånare och med ett fotbollslag i League One. Tranmere Rovers har alltid legat i skuggan av bägge storebröderna Liverpool och Everton. Har i bästa fall fått ta det skadade godset som har passerat genom de bägge giganterna. Laget och dess position får mig onekligen att tänka på Partick Thistle FC. I skuggan av jättarna Rangers och Celtic huserar man på Firhill Stadium i centrala Glasgow. The Jags, som man kallas, lirar i den oglamourösa andra ligan och skördar sällan några framgångar.
Då kan man nästa tänka sig hur de få supportrar till Häcken och öis kan känna sig.

Idag står det tapas på menyn. En liten burritos och även lite tacos.
Spansk/latinskt tema kvällen till ära.
Slits mellan hopp och förtvivlan!
San Miguel och Sol eller Pripps och Falcon?

Smått gråa moln över Hisingen. Hoppar över cykelturen. En tur som intensivt och hetlevrat brukar gå av stapeln vid Rambergsvallen, vidare mot Kvilletorget, runda Backaplan och sedan i ett rasande tempo forcera mig upp till Slätta Damm.
Har jag inte spottat ut lungorna bland alla Kanadagäss så går turen vidare till Ramberget.
Som tur är ser inte vädret bra ut.
Det få bli simning istället.

Adios!

Inga kommentarer: