TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 28 juni 2008

Förändringarnas tid!

Firade lönehelgen på hemmaplan.
Rödtjut,kex och ost.
Kändes som man var kvar i Bergamo.
Pripps burken bredvid mig gjorde mig påmind om Sverige.
Just detta Sverige fick igår en ledig lagkaptensbindel.
Fredrik Ljungberg lägger av i landslaget efter 75 landskamper och tio år som given i startelvan.
Den fysiska belastningen med att dubblera och spela både landslags- och klubbfotboll, under så lång tid,tog ut sin rätt och därför valde Ljungberg att efter detta EM lägga den gulblåa tröjan på Lagerbäcks hylla.
Det öpnnar upp dörren för en ny generation.
Allbäck och Alexandersson tog sitt förnuft till fånga och insåg detta direkt efter matchen mot Ryssland. Nu bekräftar även Ljungberg detta faktum ifrån semestern i Italien.
Daniel Andersson borde också följa nämnda trions beslut.
Det jag väntar på nu är att Henrik Larsson för sista gången gör klart att han vill lämna sin plats så att Johan Elmander kan blomma ut på riktigt. Det är nya vindar som börjar blåsa. Det är förändringarnas tid.

Elmander ja, denna Alingsåsgosse har tecknat kontrakt med Bolton Wanderers.
Drömmen om att få spela i världens bästa liga blev sann för Elmander.
Boltons manager Gary Megson har följt svensken i tre till fyra år. I söndags åkte Megson själv till Göteborg för att personligen övertyga Johan Elmander.
Megson uppskattar,gillar och tror på Elmander.
Det gjorde inte samma manager med Christian Wilhemsson.
Chippen blev offer i den tjonga-sparka-spring fotboll som denne Megson föredrar.

Chippen är inte bara en kontroversiell person med attityd han är även en kringflackande man. Inte önskvärd i Nantes och har därför fått bli utlånad till bl.a Bolton och Roma. Blekingegrabben har aldrig fått stanna en längre tid och nu är han aktuell för en flytt till Iberiska halvöns västligaste utpost, Lissabon och Benfica.
Flyttlasset blir inte särskilt lång ifall flytten blir av eftersom han drar upp bopålarna i galiciska staden La Coruna där han tidigare spelat i Deportivo.

Den östliga delen av Iberiska halvön kokar nu.
Kanske inte direkt av värmen utan istället att förbannelsen är bruten i mästerskapssammanhang och att landet nu är i final i EM.
Den spanska armadan har hissat segel och ger sig ut på en seglats mot guldet som man hårt kommer att få tampas med mot en enormt disciplinerad tysk maskin.
Imorgon utkämpas slaget på Ernst-Happel-Stadion i Wien.
Jag vågar inte tippa resultat med tanke på att de resultat jag tidigare under turneringen tippat gått åt helvete.
Må bästa lag vinna.

EM i all sin ära. Toppfotboll på tv i en månads tid. Men jag längtar till att Allsvenskan drar igång igen. Felpassningar och 100 gånger sämre tempo. Skitsamma. Allsvenskan är Allsvenskan.
Schweinsteiger, Modric och Iniesta får ställa sig åt sidan. Jag funderar på den nya Mårtensson i GAIS. Kan han axla Ekongs mantel? Det blir nog Eyo. Han är mer rutinerad.
Det blir bra ändå. Gif Sundsvall värvar brittiskt. Från Bolton. Det vill jag att GAIS också gör. Kan inte MP ringa kontakter snarast? Ekongs nya klubb förlorade stort mot Örebro i genrepet. Örebroarna måste ha skrattat gott med tanke på att man krängde av en av sina bästa spelare i Patrick Haginge just till dif. Ekong har uppförsbacke direkt. Förändringarnas tid blåser även i Allsvenskan.

Nu skall det strax tränas med Tuvemannen. Gårdagens fylla skall svettas ut.
I´ll be back!

Inga kommentarer: