TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 27 maj 2011

Är det konstigt att man längtar bort ibland?

Tänk att bara kunna stänga av vardagen. Den gråa verkligheten som likt ett ekorrhjul snurrar runt. Sova, jobba,äta och lite fritid. Att finna inspiration i ett sådant leverne har många svårt för. Tvåbarnspappan Dennis Ripley, 45 år, från Devonshire fick nog av den vardagen. Livet som svetsare, rusningstrafiken till och från jobbet, samma gamla runda i den lokala livsmedelsbutiken och sedan hem för att sätta sig ner i soffan med en sovandes fru bredvid sig. Dennis levde så i 20 år. Ibland kom han iväg till den lokala puben, träffade grabbarna och snackade Bristol Rovers. Något hände i höstas. Tonårsbarnen behövde inte lika mycket uppassande längre och tid fanns över till annat i makarnas liv. Det var då Dennis insåg det. Han ville inte längre vara med.

Efter middagen sa han till frun att han skulle iväg till puben runt hörnet och möta grabbarna. Max en timme skulle han vara borta. Det blev ingen pub runt hörnet. Istället blev det tåg till London och ett flygplan från Heathrow. Dennis hade köpt en enkelbiljett till Filipinerna och utan sin frus kännedom sålt den avställda bilen. Pengarna från försäljningen kunde han köpa sig en lägenhet i Manilla. Vad sa frun om handlande då? Jo, hon fick reda på det för en vecka sedan.

Månader av oro, med polis och media inkopplat. Frun hade räknat med det värsta. Istället fick hon ett vykort från Filipinerna. På kortet stod det; "Jag har det bättre här än hemma. I synnerhet nu då Rovers åkt ur." Ridå. Ibland tar livet ut svängarna åt alla möjliga håll. Några som fått erfara det allra mest är familjen Ripley, eller åtminstone det som är kvar av den.

Inga kommentarer: