TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 26 maj 2011

Chelsea går mot nya tider

Premier League
Chelsea har varit en snackis under hela säsongen. Om uteblivna titlar, floppande och dalande resultat under höst och vinter och ett föråldrat lagbygge. Londonklubben har dock framtidsplaner som skall ändra på detta. Likt Manchester United kommer man satsa på en rejäl förvandling under sommaren och då kommer flera spelare att få lämna och nya unga ansikten kommer att få besträda Stamford Bridge.
The Independent skriver idag att fyra spelare redan blivit tillsagda att lämna klubben. Yuri Zhirkov, José Bosingwa, Paulo Ferreira och Henrique Hilario har inte längre någon framtid i Londonklubben.
Däremot har två belgare en stor chans till att få Chelsea som nästa arbetsplats. Anderlechts anfallare Romelu Lukaku och Genks anfallare Kevin De Bruyne förväntas skriva på i veckorna framöver. Duon kostar klubben 35 miljoner pund.
Managerlösa Chelsea styrs nu från styrelserumet, eller rättare sagt, från dess ryske oligark. Vad Roman har för åsikter och smak lär vi alla få se i sommar. Vad klubbens supportrar kommer säga är en annan femma. I synnerhet idag efter att nyheten om att Ancelotti kan komma att flytta till grannklubben QPR i västra London. Daily Mirror skriver idag att Neil Warnock kan komma att ersättas av Carlo Ancelotti just på grund av att Warnocks beskyddare Vice-VD Amit Bhatia sade upp sig under gårdagen. Skulle Ancelotti ta över QPR så finns risken att han tar med sig flera av klubbens unga talanger som aldrig fått eller kanske kommer att få chansen i Chelsea. Engelska produkter som supportrarna efterlyser försvinner isåfall till den rika och nyuppflyttade grannen. Men för att prata ersättare till Ancelotti så kan vi börja med de senaste ryktena; Guus Hiidink. Holländaren kan ännu en gång komma till London om Roman lyckas övertyga det turkiska fotbollsförbundet. Samtidigt spekuleras det om att Mourinho kan komma att återvända. Ryktena är många och sanningshalten är därefter. Roman styr och ställer idag bäst han vill och det finns de supportrar som mer än gärna hade sett en britt som manager. Den förra assisterande managern Ray Wilkins känner truppen och styrelsen men lär inte vilja eller få komma tillbaka så länge Roman styr klubben.
Så ser läget ut på Stamford Bridge idag. Imorgon kan det vara annorlunda. Det är ju sådana tider.

Inga kommentarer: