TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 17 juni 2011

Budweiser + FA Cupen = Sant

Den amerikanske öljätten Budweiser ger sig in i engelsk fotboll. Idag meddelades det att ölföretaget går in och köper rättigheterna till FA Cupen.

Den summa pengar som betalas av företaget, som ägs av St Louis-baserade Anheuser-Busch har inte offentliggjorts.

I ett treårigt avtal blir Budweiser därmed huvudsponsor för cupen och tar över från e.on. Budweiser har dessutom krävt att få in sitt namn i turneringens namn. FA har godkänt det. FA Cup with Budweiser blir därmed det nya fram till 2014. England har nu två stora turneringar som är sponsrade av ölföretag. Carling för Ligacupen och nu Budweiser för FA Cupen.
TLC gillar öl men hatar den moderna fotbollens vidriga och slynaktiga beteende. Lägg dig på rygg bara prislappen är hög. FA Cupen dessutom, en av det mest brittiska, är nu besudlat av amerikanskt blask. FA fylls av amerikanskt öl. Vad är nästa drag? Bud Cup?
I rest my case.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den enda sak som kan få en att må bättre är att amrikanerna för tre år sedan tvingades se på när Anheuser Busch köptes upp av Stella Artois kontrollerade InBev. massiva protester, massiva insändningskampanjer när denna amrischamp vart uppköpt av fransktalöande Europeer.
Synd bara att AB Inbev inte kunde sä
lja skiten som vatten istället för bärs.

Men varför i helvete man väljer att av all de öl, världens största bryggerikoncern äger, dvs AB Inbev, väljer Budweiser för PL sponsring är fn ett mysterium.
Skiten finns ju inte, tack och lov, på de livsviktiga marknaderna i Asien tex.

Andra brands ägda av AB Inbev är:
Stella, Becks, Brahma, leffe, Hoeegarden, Löwenbräu och Staropramen.
Bass och Boddingtons är klasiska brittiska märken bryggerikoncernen äger.

På väldigt många marknader är Inbevs grej att öpnna belgiska ölcafeer. De är trevliga seafood, musslor och sådant, chips med majonnäs och en jävla massa belgisk öl. Ser fram emot dessa i Sverige och UK.

MQ