TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 juni 2011

Värdelöst vetande

The Dell på Milton Road var hem åt Southampton FC i 103 år innan den revs sommaren 2001. George Thomas konstruerade arenan och den totala kostnaden hamnade någonstans mellan 7500-9000 pund.
Från början hade den inget officiellt namn, den kallades bla "The Fitzhugh Dell", "The Archer's Ground" och "Milton Park" innan den kort och gott blev The Dell.
Publikrekordet var 31044 och det sattes i en match mot Manchester U hösten 1969.

Matthew Le Tissier var under sin karriär känd som en spelare som gjorde oerhört många snygga mål och för att han var oerhört lojal mot sin klubb Southampton. Där blev det totalt 16 säsonger, 443 matcher och 162 mål.
Han var även en riktigt säker straffskytt, under sin karriär satte han 48 av 49 straffar. Den ende som lyckades rädda en straff av Le Tissier var Nottingham Forests Mark Crossley som lyckades med bedriften den 24 mars 1993.

Den gamle tipsextrahjälten Lee Chapman, mest känd för sin tid i Sheffield W, Leeds och West Ham avslutade sin karriär på ett lite annorlunda sätt. Sommaren 1996 åkte han nämligen till Norge och gjorde fem matcher för Strömsgodset från Drammen.
Han gjorde även ett kort gästspel i Southend, en match och ett mål blev det i januari 1995.

Det finns 22 stycken supporterägda klubbar i England. De mest kända är givetvis AFC Wimbledon, Ebbsfleet och FC United of Manchester.
Det inte lika många vet är att även Brentford, Exeter och Dagenham & Redbridge ägs och drivs av sk Supporters Trust dvs en icke vinstdrivande organisation.

Veckans värdelöst vetande avslutas med en fråga, de senaste 50 åren är det bara två motståndarspelare som lyckats med konststycket att göra fyra mål på Liverpools hemmaarena Anfield Road. Ni får en ledtråd, de tillhörde samma klubb när de lyckades med bedriften.
Vilka är spelarna jag söker?

2 kommentarer:

Smudger sa...

Baptista & Arshavin?

Huckerby sa...

Det stämmer bra det :)