TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 25 juni 2011

Hemmakär målkung valde gärdsgårdsserien

Rory McAllister was a prolific scorer during two seasons with Brechin City
Scottish Football League
Han gjorde 29 mål för Brechin i den skotska andradivisionen förra säsongen. Storklubbarna har stått på rad för att signera Rory McAllister. Idag valde anfallaren ny klubb och det förvånade folk. 24-årige McAllister lämnar Brechin och går åt motsatt håll än vad lockropen kommer. Division tre och Peterhead. Fotbollsfolk i Storbritannien skakar på huvudet. Peterheads manager John Sheran jublar. Sheran säger till skotska medier idag att
"McAllister är en känslig kille. En mycket hemmakär kille som bor i trakten och gärna inte vill flytta ifrån familj och vänner. Detta är rena drömmen för oss. Mår McAllister bra just nu så mår vi bäst".

Några som inte är lika glada är klubbar som St Mirren, St Johnstone, Aberdeen, Sheffield United, Charlton och Port Vale. Samtliga klubbar erbjöd McAllister dubbelt upp i lön men spelaren tackade nej. Det sociala livet var viktigast och att hamna i rampljuset med allt krav som hör dit föll inte anfallaren i smaken. Det är i de lägre divisionerna som en målkung mår bäst i. Ett sådant beslut får ändå högaktas.

Inga kommentarer: