TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 juni 2011

Nytt och flytt i Birmingham.

Storbritanniens näst största stad, det är där det händer grejer i tränarkåren. Alex McLeish tar den något kontroversiella vägen från Birmingham FC till Aston Villa. Det lär skrikas ett och annat efter skotten när han går gatan fram. McLeish ser mycket fram emot jobbet, och kallar det för en fantastisk utmaning.
Personligen tycker jag att Villa har tappat i fart lite, efter att ha sett ut att kunna etablera sig på övre halvan eller ännu högre, härom året. Återstår att se vad tränarbytet innebär, och hur man kan fylla hålet efter Ashley Young, som ju drar till Man U.

Birmingham FC har gjort det mindre kontroversiellt, när det kommer till tränarposten. Men inte desto mindre är det ett intressant val. Chris Hughton är klar för jobbet, och jag tycker att det skall bli kul att följa honom och lagets försök att ta sig upp till PL igen.
Hughton gjorde ett helt OK jobb i Newcastle, och det känns som om det mest berodde på ägaren Mike Ashleys lynniga sätt, när Hughton fick lämna.
Irländaren Hughton gjorde många år som assisterande på White Hart Lane, men har därefter tagit sig fram som huvudcoach. Vi kan nog räkna med honom några år framöver. Det är också väl känt att han ofta har spelarnas förtroende och gillande, då Hughton själv har spelat på högsta nivån i både West Ham, Tottenham och irländska landslaget.

Nu tar den här delen av bloggen lite ledigt, drar till landet och firar midsommar. Datorn får stanna hemma, men om andan faller på så slänger jag in en uppdatering från iphonen.
Ha en riktigt skön midsommar! Ta det lagom försiktigt med sill och nubbe, så hörs vi snart igen.

Inga kommentarer: