TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 30 juni 2011

Port Vale skall satsa i ungdomsverksamheten

Port Vale manager Micky AdamsLeague Two
Port Vales manager Micky Adams tror att nyckeln till framgång är att utveckla klubbens ungdomsverksanhet. Adams säger att hans första värvningar under sommaren, Ben Williamson, 22, och Ryan Burge, 22, från Glenn Hoddle-akademin kommer att löna sig i längden men att värvningarna kommer att minska drastiskt med tiden för att istället satsa inom de egna leden.
Till BBC Radio Stoke säger idag Adams att " "Jag vill utveckla klubben och spelarna och bygga ett ungt och lojalt levande lag. Det bästa för Vale i framtiden"
TLC håller med. Det bästa för småklubbarna är att börja agera på ett sådant sätt. Då man inte kan lyfta de stora summorna för spelarköp så får man istället satsa på att bygga laget inifrån. På ett sådant sätt undviker man även att dras med stora skulder. Ett initiativ som flera klubbar tagit lärdom av på sista tiden.

Värdelöst vetande

När David Dein köpte in sig i Arsenal tyckte klubbens ordförande Peter Hill-Wood att han var galen som investerade sina pengar i en fotbollsklubb.
Dein som bl.a legat bakom anställningen av Arsene Wenger 1996, bygget av den nya arenan Emirates och några av köpen (Bergkamp och Henry bl.a) som lade grunden till klubbens storhetstid i slutet av 1990-talet och i början av 2000-talet köpte 1983 16,6% av aktierna för 292 000 pund.
Under resten av 80-talet och fram till början av 90-talet ökade han sakta men säkert sitt innehav i klubben och sommaren 1991 ägde han 42% av klubbens aktier.
Efter det började han att sälja av sitt innehav men det skulle dröja ända till augusti 2007 innan alla aktier var sålda. Efter en schism med den övriga styrelsen sålde David Dein sina sista 14,58% till Alisher Usmanov för 75 000 000 pund.
En hyfsad affär kan man säga........

Luton Towns dyraste köp någonsin är den danske anfallaren Lars Elstrup. Han kostade 850 000 pund när han köptes från Odense i augusti 1989. Det blev två säsonger och 19 mål i Luton innan han såldes tillbaka till Odense.
Hemma igen blev det ytterligare ett par säsonger innan Elstrup började tvivla på sitt fotbollsspelande. Han sökte sig till sekten Solens hjerte och bytte namn till Darando. Efter ett antal år och anklagelser rörande sexbrott lämnade han sekten 1999 och bytte tillbaka till sitt gamla namn. I dag lever han ett tillbakadraget liv i den lilla byn Vissenbjerg.

Healy stannar på Ibrox

Rangers striker David HealySPL
Han är Nordirlands rekordmålskytt och har likt Paul Gascoigne visat sina sympatier i konflikten på Nordirland genom att spela luftflöjt. David Healy har rört upp många känslor genom åren. Uppvuxen som Rangerssupporter så uppfylldes drömmen i januari i år då Glasgow Rangers värvade anfallaren från Sunderland. Skador satte stopp under stora delar av året men 31-åringen hann ändå med att göra åtta matcher, ett mål och spela hem dubbeln. För denna prestationen belönades Healy idag med ett nytt kontrakt. Nordirländaren stannar på Ibrox ett år framöver. Till Rangers hemsida säger Healy "Det är en stor ära för mig att få representera klubben i mitt hjärta och att dessutom få vara med och vinna titlar. Det kommer att öka mina chanser om att få spela i landslaget framöver". Healy som på grund av skador petats från Nigel Worthingtons landslag kan åter få chansen i höst genom att spela bra i Rangers.

TLC noterar...

Arsenals Andrey Arshavin har åsikter om Arsenals nya bortaställ. Till tidningen Metro så säger idag ryssen att " Vi kommer bli propra och snygga likt Jockeys".
Ifall kapplöpningshästar och deras ryttare kommer figurera på The Emirates framöver förtäljer dock inte historien. Men Arsenal får vara snabba med att presentera något revolutionerande ifall man skall hänga med i titeljakten säsongen som kommer.

Segers imponerade inte på Jol

Fulhams nya målvaktstränare Hans Segers har inte samlat pluspoäng hos sin nya chef Martin Jol. Holländaren Segers med ett förflutet som målvakt i blandannat Nottingham Forest och Wimbledon skall ha briljerat med sina kunskaper om infrastrukturen i västra London och sagt åt Martin Jol vart han skall parkera och inte parkera. Det skriver idag Daily Mirror. Jol lyssnade på sin landsmans råd men skulle snart komma att ångra det. Tränarstaben hade varit och ätit middag på ett fint hotell i Wimbledon och då man kom ut uppmärksammade samtliga i sällskapet att en bogserbil forslade bort Jols bil. Parkeringen som Segers hade föreselagit var otillåten.I bilen fanns alla holländarens tillhörigheter, pengar och pass. Jol fick ta sig till närmsta polissation och där lösa ut bilen som dessutom var en leasingbil. En hel del svordomar på holländska lär ha ekat mellan väggarna i Wimbledon. Det var förmodligen sista gången som Jol lyssnade på råd som inte har med målvaktsträning att göra från landsmannen Segers.

Sunderland i transfertoppen

Sunderland slår på stora trumman. Connor Wickham presenterades igår och idag kunde en nöjd Steve Bruce välkomna Birminghams Craig Gardner och koreanen Ji Gong-Won från Chunnam Dragons till Stadium Of Light. Gardner gick på summan av sex miljoner pund och nu är det lilla Sunderland som utmanar storklubbarna om att värva dyrt.
***
Övriga övergångar 29-30 juni
Dele Adebola [Nottingham Forest - Hull] Free Transfer
Lance Cronin (Gillingham-Bristol Rovers) Free Transfer
Bojan Djordic (Videoton-Blackpool)
Jonathan Douglas [Swindon - Brentford] Free Transfer
Michael Gash [York - Cambridge United] Free Transfer
Reuben Hazell [Klubblös - Shrewsbury]
Jack Hobbs [Leicester - Hull] £850,000
Ryan Jarvis [Klubblös - Walsall]
Jean Yves Mvoto [Sunderland - Oldham Athletic] Free Transfer
Adam Rooney (Inverness-Birmingham) Free Transfer
Isaac Osbourne [Coventry - Aberdeen] Free
Dale Stephens (Oldham-Charlton) Okänd summa
Ryan Valentine [Klubblös - AFC Telford]

Lång karriärs färd mot... hem?














Ärligt talat, hur trött är du på den eviga historian om Fabregas eventuella flytt till Barcelona? Det har snackats i princip från den dag då han anlände till Highbury (som Gunners spelade på då), och än idag spekulerar man i när, om och hur han skall återvända. Jag har inga nämnvärda känslor vare sig för Arsenal eller för Barcelona, men enough is enough.

Idag har dels han själv gått ut och sagt att det mycket väl kan bli av. Dels har Milan-bossen Galliani sagt att Fabregas kommer att "spela i en annan klubb", till hösten. Och man kan ana att en av de bästa mittfältarna i ligan är less på att Arsenal blivit utan titlar de senaste åren.

TLC säger i så fall dels tack för fina år i England, dels tack för att vi nu kan slippa de eviga rubrikerna och snacket.

Dagens bild



Skön vy över White Hart Lane och kvarteren där omkring. I takt med att fler och fler arenor byts ut så kommer bilder som denna bli alltmer ovanliga.......

onsdag 29 juni 2011

Rangers slog till med sjusiffrigt bud

SPL
Lee Wallace spås en ljus framtid i skotsk fotboll. Den 23-årige försvararen har ett kontrakt som går ut under året och det har större klubbar uppmärksammat. Mästarklubben Rangers lade i förra vecka ett 300,000 punds bud på Hearts-spelaren men detta förkastades omgående. Glasgowklubben ger sig inte. Man vill ha spelaren som gjort fem landskamper för Skottland och då slår man till med sjusiffriga belopp. Rangers bjöd idag en miljon pund för Wallace. Ett bud som Hearts förmodligen inte kommer att tacka nej till. Wallace själv, en hängiven lojalist och protestant, vill gärna spela i Rangers. 140 framträdanden i Hearts-tröjan kan därmed snart bli de sista. Skottlands framtidsnamn i försvaret kan snart få Ibrox som adress!?

Denilson till salu

Arsenals brasse Denilson vill enligt uppgift lämna Londonklubben men ännu har ingen klubb visat tillräckligt stort intresse för att det skall bli affär.
Nu försöker engagerade fans till klubben hjälpa till, genom att bjuda ut brassen på eBay.
Objektsbeskrivningen lyder:

"Så lugn och avslappnad att knubbiga, medelålders domare joggar förbi honom i viktiga matcher"

Budgivningen startar förövrigt på 68 pund.....

Nytt från The Championship

Det blir ingen flytt i sommar för Peterboroughs skyttekung Craig Mackail-Smith. Spelaren som varit flitigt uppvaktad av både Norwich och Queens Park Rangers säger idag till BBC Radio Cambridgeshire att han vill stanna hos Championship-nykomlingarna så länge som "inga andra bud kommer från topplag i Premier League".
***
League One-klubben MK Dons accepterade idag det bud på anfallaren Sam Baldock som Peterborough lagt fram. Däremot nekar man försäljning för den 22-åriga mittfältaren Stephen Gleeson. Peterboroughs manager Darren Ferguson har därmed nekats att köpa Gleeson för andra gången. Bägge spelarna ses som "nyckelvärvningar för Peterborough.
***
Watfords Ross Jenkins har skrivit på nytt kontrakt med klubben. Därmed stannar den 20-åriga mittfältaren på Vicarage Road fram till sommaren 2014. Jenkins kontrakt gick ut nu i sommar och klubben var måna om att behålla spelaren som gått hela vägen från akademin och uppåt. 22 matcher blev det förra säsongen av sammanlagd 85 stycken sedan debuten som 18-åring 2008 mot Bristol Rovers.
***
Leicester ser ut att tappa sin mittfältare Lloyd Dyer. BBC Radio Sheffield meddelar idag att Sheffield Wednesday visat intresse för den 28-åriga mittfältaren. Dyer som haft svårt att ta en ordinarie plats i Svennis Leicester ser därmed ut att lämna klubben under sommaren.
***
Det blir Cardiff City Stadium som får arrangera landskampen den 10 augusti mellan Wales och Australien. Det meddelade idag  Wales FA. Matchen som först hade tänkts att spela i Swansea flyttades med tanke på den nyblivna Premier League-klubbens schema den kommande säsongen. Samma dag spelar Cardiff bortamatch i Ligacupen mot Oxford men kommer tre dagar senare ha hemmapremiär mot Bristol City.
***
"-Millwall är en storklubb och blir en bra utmaning för mig att hitta tillbaka till spel i Championship". Det säger idag Millwalls nyförvärv Therry Racon som i dagarna värvades från Charlton. Den 27-årige mittfältaren som representerar Guadeloupe i landslagssammanhang skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med Millwall.

de Gea och Wickham nya i Premier League

Det rasslade till igår på transfermarknaden och slog i höjden idag. Atletico Madrids David de Gea blir ny målvakt på Old Trafford medan Sunderland till slut fick Connor Wickham. För 8,1 miljoner pund kommer nu den 18-åriga supertalanger från Ipswich spela i Premier League med Sunderland den kommande säsongen. Summan kan stiga till 12 miljoner beroende på spelade matcher. Punden man fick av Liverpool för Henderson sätts nu in på Portman Road.
Spanjoren de Gea, 20 år, har skrivit på för de kommande fem åren med mästarklubben.
***
Övergångar 28-29 juni:
Tyrone Barnett [Macclesfield Town - Crawley Town] Obestämd summa
Chris Maguire [Aberdeen - Derby] Obestämd summa
Ritchie Sutton [Port Vale - Mansfield] Gratis
Charlie Allen [Dagenham & Redbridge - Notts County] Gratis
Ryan Burge [Hyde - Port Vale]
Alberto Comazzi [Spezia - Swindon] Gratis
Medy Elito [Colchester - Dagenham & Redbridge] Gratis
Darryl Flahavan [Portsmouth - Bournemouth] Gratis
Jeff Hughes [Bristol Rovers - Notts County] Gratis
Kevan Hurst [Carlisle - Walsall] Gratis
Joe Jacobson [Accrington - Shrewsbury] Gratis
Daniel Leadbitter [Newcastle United - Torquay United] Gratis
Chris McPhee [Kidderminster Harriers - Torquay United] Gratis
Jimmy Ryan [Accrington - Scunthorpe]
Andy Todd [Eastwood Town - Mansfield Town] Gratis
Ben Williamson [Hyde - Port Vale] Lån

Pop - Non Stop

Det finns folk som går över gränser. Sedan finns det dem som bryter barriärer. Bryan Stanley Robson är en av dem. Pop var hans artistnamn. Sunderlandsonen som inledde karriären i en klubb som hans släktingar och vänner hatade som pesten. Detta till trots skulle Pop göra 206 matcher och 82 mål för The Magpies och bli en av de stora i Newcastle. Nio år blev det på St James Park innan West Ham 1971 lade upp dåtidens rekordsumma på 120,000 pund. I tre år charmade han East End, gjorde 120 matcher och 47 mål. 1974 var tiden mogen. Tre år efter att Pop lämnat Newcastle skrev han på för sin barndomsklubb. Sunderland. Det var dock delade känslor för klubbens supportrar. Förrädaren hade återvänt och skulle han bli omtyckt så var det bäst att prestera därefter. Pop gjorde det. 34 mål på 90 matcher fick The Black Cats att mjukna. 1976 bar det iväg till West Ham igen och sedan tillbaka till Sunderland. Rastlöse Pop gjorde så. Tre sejourer i Sunderland, blev två i West Ham och Carlisle. Hopplärkan från nordöstra England. Det var så klubbarna såg på Pop. Killen som 1982 skulle komma att lära upp ynglingen Peter Beardsley i anfallet i Carlisle och som då trodde att Beardsley skulle komma att fortsätta hela livet i Carlisle....
Även Chelsea skulle få ta del av anfallarens tjänster innan Pop avslutade karriären 1986 i Gateshead.
Han var då 41 år gammal och sadlade om till manager. I vilken klubb? Jo, Sunderland. Även Hartlepool skulle få äran att ha Pop som ledare. Pop var mannen som skulle komma att bli grymt populär i alla klubbar han vistades i. West Hams ledande målgörare i två av tre säsonger, målkung i Newcastle och återfunnen respekt i barndomsstaden Sunderland. Det handlar som sagt att bryta barriärer.

Lee lämnar Liverpool

Premier League
Sammy Lee har lämnat sin roll som Liverpools assisterande manager. Ersättaren blir First Team Coach Steve Clarke. Det rapporterar idag BBC Radio Merseyside. Lee lämnar nu Liverpool för andra gången som tränare, 2004 tog han arbetet som tränare i det engelska landslaget, men är ändå en av gänget efter sina tre ligasegrar med klubben som spelare.
Manager Dalglish anställde landsmannen Steve Clarke i början av året som en i tränarstaben och låter nu den förra Chelsea,Newcastle och West Ham-ledaren ta steget upp som närmsta rådgivare.

David James förlängde med Bristol City

The Championship
Tidigare landslagsmålvakten David James har förlängt kontraktet med Bristol City. Den 40-årige burväktaren som sedan 1990 gjort 735 ligamatcher i en rad olika klubbar fortsätter därmed ännu ett år med The Robins. Klubbens manager Keith Millen säger till klubbens hemsida att "James har bevisat att han trots sin ålder kan hålla absoluta toppform och det kommer att krävas det av honom den kommande säsongen." City har ett hungrigt och revanschlystet nytt lag på benen till den kommande säsongen och då behövs också James rutin och kunskap. James säger själv till hemsidan att han trivs i klubben, ser fram emot ännu en säsong och att "Keith Millen har plockat fram en anständig skara spelare till den kommande säsongen".

tisdag 28 juni 2011

Svennis och Leicester på Söderstadion

Vad gör du mellan den 12-18 juli? Gillar du Leicester? Isåfall borde du spika datumen och bege dig till huvudstaden. Stockholm Football Trophy går av stapeln. Superettan-klubben Hammarby står som värdar då Sven-Göran Erikssons Leicester kommer till Söderstadion tillsammnans med spanska Mallorca. Italienska Brescia tackade först ja till turneringen men backade ur. Uppsalaklubben Sirius tar över platsen. Fira sommar i Sverige och Stockholm? Gör det isåfall med fotboll.
http://www.stockholmfootballtrophy.com/

Skvaller, rykten och annat nonsens

Arsenal kan tappa sina mittfältare Cesc Fabregas och Smir Nasri i sommar. Då vill man ha ersättare. Daily Mirror hävdar idag att Londonklubben lagt ett bud på 15 miljoner pund för Bayer Leverkusens offensiva mittfältare Arturo Vidal.
***
Tottenhams manager Harry Redknapp kommer att sälja mellan fyra till fem spelare för att kunna presentera nästa nyförvärv. En sådan spelare blir därmed dyr och lär vara en världssjärna. Det rapporterar idag Metro.
***
Ipswich höjer prislappen på sin talang Connor Wickham. Detta avskräcker inte Sunderland som idag är beredda att lägga upp de 13 miljoner pund som East Anglia-klubben begär. Daily Mirror hävdar att Liverpool fortfarande är intresserade men att man inte tagit ställning ännu till den nya prislappen.
***
Real Madrid är redo att lägga upp pengar för att få till sig Chelseas vänsterback Ashley Cole till Bernabeu Stadion. Detta efter att nya Chelsea manager Andre Villas-Boas sägs vilja värva Benficas vänsterback Fabio Coentrao till Stamford Bridge. Någon sådan konkurrans vill Cole inte ha och det har Mourinho förstått rapporterar idag olika engelska tidningar.
***
Liverpool har gett upp hoppet om att få till sig Newcastles Jose Enrique och tittar idag istället på Manchester Citys vänsterback Wayne Bridge. Veteranen Bridge som var utlånad till West Ham förra säsongen har ingen framtid på Eastlands och har blivit tillsagd att söka sig ny klubb. Liverpool är också beredda att låta de bägge ynglingarna Jonjo Shelvey och Stephen Darby lämna klubben och gå till Blackpool som en del i affären om att få Charlie Adam till Anfield. Det rapporterar idag Daily Mirror.
***
Sex klubbar i Premier League rapporteras vara ute efter Manchester Citys James Milner. 26 miljoner punds värvningen från Aston Villa ser därmed ut att få ny klubb i sommar. Det rapporterar Daily Mirror.

Leicester storsatsar

Leicester och Svennis är heta på transfermarknaden. The Foxes presenterade idag två nyförvärv från rivalklubbar. Målvakten Kasper Schmeichel från Leeds och mittfältaren Neill Danns från Crystal Palace är spelare som skall vara med i jakten på en Premier League-plats. Klubben har också lagt ett bud på Peterboroughs skyttekung Craig Mackail-Smith som accepteras. På pappret så har Leicester idag seglat upp till toppsiktet i Championship. Nu återstår det att leva upp till det också.
***
Gårdagens övriga övergångar
Charles Ademeno [Grimsby - AFC Wimbledon] Free Transfer
Chris Bush [Brentford - AFC Wimbledon] Okänd summa
Danny Holmes [TNS - Tranmere] Free Transfer
Colin Nish [Hibernian - Hartlepool] Free Transfer
Mat Sadler [Watford - Walsall] Free Transfer
Scott Kay (Manchester City-Macclesfield) Free Transfer

Joe Kinnear - The globetrotter

Han gjorde 10 säsonger för Spurs på 1960/70-talet. Närmare 200 matcher som försvarare. Joe Kinnear har, trots att han är född i Dublin, avslutade karriären i Brighton och varit manager i en handfull engelska klubbar, ändå hjärtat i norra London och på White Hart Lane. Det stannar dock inte på WHL. Kinnear är berest inom sitt yrke. Han har vidgat sina vyer genom åren. Hur många andra kan exempelvis stoltsera med att varit förbundskapten för två landslag? Kinnear hade 1984 ansvaret för att sätta Indien på fotbollskartan. Tre år senare skulle han försöka sig på detsamma med Nepal. Det blev väl sådär av det hela. Skam den som ger sig. Kinnear vågade och antog utmaningen som många hade tackat nej till. Åren innan hade han managerrollen i två klubbar från Förenade Arabemiraten. Berest är ordet. Att sedan Luton, Doncaster, Wimbledon, Nottingham och Newcastle fått ta del av irländarens tjänster är mindre förvånande. Det som folk undrar över idag är vilket nästa drag som 64-åriga Kinnear gör. Australiska ligan eller någon klubb i MSL? Eller varför inte Sydamerika? Där är ju världsdelar som globetrottern Kinnear ännu inte jobbat i.

McClaren ber stjärnduo att stanna

The Championship
Ett av Steve McClarens många viktiga uppdrag idag som ny manager i Nottingham Forest är att försöka övertala stjärnduon Robert Earnshaw och Guy Moussi att stanna i klubben.
Duon har erbjudits nya kontrakt med klubben men ingen av dem har ännu tackat ja till erbjudandet.
Till BBC Radio Nottingham säger McClaren idag "-Jag vill absoult inte mista två sådana spelare som Earnshaw och Moussi. Bägge är värdefulla för klubben och är dom som skall ta Forest uppåt. Det är min plikt att övertyga dem om att stanna kvar".
Den walesiska landslagsanfallaren Earnshaw, 30 år, har spelat i Forest sedan 2008 och gjort 38 mål på 102 matcher. Lagkamraten Moussi har även han tillhört klubben sedan tre år tillbaka. Den 26-årige franske mittfältaren har sedan han 2008 kom från Angers SCO gjort 74 matcher och tre mål för Forest.
Man skulle kunna se McClarens uppdrag i detta som ett av alla de eldprov som managern skall gå igenom för att för det första rentvå sitt namn i engelsk fotboll men även för att göra ägaren Nigel Doughty nöjd och stolt.

Dagens datum - Hänt i historien

Arsenal köper den 28 juni 1961 den skotska högermittfältaren Johnny McLeod från Hibernians för 40,000 pund. Det skulle komma att bli tre säsonger på Highbury innan mittfältaren flyttade vidare till Aston Villa. McLeod spelade sammanlagt 236 matcher i England och gjorde 39 mål innan han 1968 värvades till belgiska Mechelen. Skotten blev uttagen till landslaget fyra gånger och var sin tids dyraste transfer. Ingen annan mittfältare hade kostat den summan som McLeod gjorde då han värvades till Arsenal.
Idag för 27 år sedan gjorde Portsmouths skyttekung Mark Hateley flytten till den italienska storklubben AC Milan. Coventryprodukten Hateley som under en säsong gjorde 25 mål på 44 matcher köptes för 915,000 pund till San Siro-klubben. Många trodde då att den 23-åriga anfallaren skulle vika ner sig och misslyckas i Italien. Det gjorde han inte. Hateley visade vad han kunde i ett lag som då inte var lika starka som idag. Tre år, 66 matcher och 17 mål blev det i Milano innan han flyttade vidare till Monaco. Då hade han även hunnit vara med och vinna U21 EM med England 1984. Detta kryddade Hateley med att vinna franska ligan 1988 och hyllades stort av klubbens dåvarande manager Arsene Wenger. Det blev tre år även i Frankrike. Hateley flyttade tillbaka till Storbritannien 1990 då Glasgow Rangers manager Graeme Souness ville ha anfallaren. Flytten skulle komma att bli legendarisk. Ibrox glömmer aldrig Hateley som mellan 1990-1995 gjorde 214 matcher och 111 mål för klubben. Hateley lade skorna på hyllan 1999 efter två matchers spelande i skotska Ross County. Då hade han året innan spelat en säsong i Hull City provat på spel i QPR och Leeds och även spelat 32 landskamper för England.

måndag 27 juni 2011

Hög manageromsättning

Hela 57 managers lämnade sina tjänster förra säsongen. Ifrån Premier League och ner till League Two. 92 klubbar. Det kallas hög omsättning på personal. Cheferna avskedades eller värvades till andra klubbar på löpande band. Det började den 9 augusti då Martin O´Neil fick reda på att han inte hade någon framtid i Aston Villa och det slutade då Watfords Malky Mackay den 17 juni lämnade sitt kontor på Vicarage Road och flyttade till Cardiff. Den 4 januari i år snurrade omsättningen snabbast då tre managers fick lämna sina klubbar, Chris Hutchings (Walsall), Phil Parkinson (Charlton) och Paul Simpson (Stockport)
Sheffield United hade under förra säsongen sammanlagt tre managers i Kevin Blackwell, Gary Speed och Micky Adams.

Bilden berättar


Den 24 maj 2008. Play-off final på Wembley och 86,703 åskådare på läktarplats. Ett rödvitt hav till vänster och ett bärnstensfärgat till höger. 18 vakter emellan. Inga hormonstinna poliser som hetsar. Lugn och professionell personal som vet hur man handskas med folkmassor. Bristol City mot Hull, tabelltrean mot tabellfyran står mot varandra i en avgörande match. Vann City läktarmatchen med över 40,000 medresta supportrar och en ljudkuliss så gjorde dock Hull sitt på plan då man tog sig upp i Premier League efter att Dean Windass gjort matchens enda mål.

Hearts vägrar avskeda sexualförbrytare

Craig ThomsonDen skotska barnrättsorgaisationen Charity Children 1st kräver idag att Hearts sparkar sin mittback Craig Thomson efter att denne funnits skyldig till sexualförbrytelse. Thomson, 20 år, dömdes för oanständigt beteende mot två unga flickor som han träffat via internet. Thomson fick böta 4000 pund och är nu med på sexualförbrytarregistret. Klubben anser att Thomson sonat sitt brott genom att betala av bötesbeloppet samt att han "lovat att aldrig mer göra om brottet". Något som barnrättsorganistionen inte alls håller med om. Charity Childrens talesman Kate Higgins säger idag till BBC Radio 5 Live att "Det är fel att klubben låter sexualförbrytare fortsätta få vara anställda".

TLC håller med. Övergrepp på barn är det vidrigaste en vuxen människa kan utföra. Inget straff är tillräckligt för en sexualförbrytare. Thomson har varit med att förstöra två unga flickors liv. I en perfekt värld hade Thomson förts till galgbacken med en snara runt halsen. Att sedan Hearts spelaren och håller honom om ryggen är beklagande. En stor skam.

50,47%

Där har ni dagens siffra. Det är nämligen Kevin Keegans vinst-procent som manager. Den kan man t.ex. jämföra med Bill Shankly, som kom upp i 49,95 %. Det är Keegan själv som gör jämförelsen, och påpekar samtidigt något bittert att de allra flesta är överens om att Shankly är en tränarlegend. Något som man inte ofta tänker när man pratar om Keegans manager-tid.
Dock skall man veta att Shanklys siffror dras ner av hans tidiga karriär i Workington, Carlisle och Huddersfield.

Nåväl, det är alltid bra att kunna luta sig tillbaka på statistik. Speciellt ifall man har bättre sådan, jämfört med en av fotbollens mest kända tränarnamn.

Minns du säsongen? - 1979/80

Liverpool FC vinner denna säsong sin 12 ligatitel då man med 60 poäng efter en säsong kommer två poäng före Manchester United och sju poäng före tredjeplacerande Ipswich.
Nottingham Forest och dess manager Brian Clough hamnar på en femteplats i serien men kan trösta sig med att vinna Europacupen samma säsong.
Liverpool skördade framgångar under säsongen; David Johnson gjorde 27 mål, Terry McDermott blev Årets Spelare och Kenny Dalglish gjorde en mycket bra säsong. Bob Paisleys succébygge var därmed orubbligt. Liverpools ärkerival var ljusår ifrån samma fina form. Everton klarade sig kvar i serien med fyra poängs marginal. Inte nog med klubbens bedrövliga resultat, då Merseyside-derbyt spelades den 1 mars 1980 så dog Evertons största stjärna genom tiderna. Dixie Dean avled mitt under matchen som Everton förlorade med 2-1. Everton skulle dock stanna kvar i serien medan Bristol City, Derby och Bolton åkte ur högstaserien.
West Ham vann denna säsongen FA Cupen medan Wolverhamton plockade hem Ligacupen.

Bud på Turnbull accepterat

League Two
Stockport kan i dagarna komma att mista sin trotjänare Paul Turnbull. Den 22-åriga mittfältaren som spelat för klubben sedan 2005 är intressant hos League Two-klubben Northampton. The Cobblers gav ett bud i helgen som godkändes av nyligen nedflyttade Stockport. Turnbull är hjärtat i Stockport. Mister man honom så mister man en del av det stora hela. Pengarna är dock viktiga och med tanke på att Stockport varit millimeter ifrån ruinens brant de senaste två säsongerna så är det lika bra att bita i det sura äpplet för att kunna fortsätta att leva.

Visste du att...

Ligacupen som grundades 1960 har Liverpool som mest framgångsrikt lag. The Reds har sju titlar. Sedan cupen började sponsras 1982 så har den hetat Milk Cup, Littlewoods Challenge Cup, Rumbelows Cup, Coca Cola Cup, Worthington Cup och sedan 2003 Carling Cup. Den sjunde sponsorn på 51 år är nu på ingång med Budweiser i spetsen.

Gammelmormor sprang in på plan och nu väntar avstängning

Efter Leeds sista match sprang Margarat Musgrove 63 år in på planen för att visa sin kärlek till laget hon följt i över 40 år.
Det skulle hon inte ha gjort, straffet blev 1 års avstängning från lagets matcher och indragen säsongsbiljett.
Ett väldigt hårt straff för en gammal dam som knappast kunnat orsaka någon skada på vare sig motståndare, deras fans eller någon annan.

En Facebookgrupp har startats till stöd för mrs Musgrove och har på kort tid fått ihop fler än 1300 medlemmar.

https://www.facebook.com/home.php?sk=group_100813526676057


Hur det slutar vet man aldrig men avstängningar av den här typen är sällan populära. TLC återkommer givetvis i ärendet när vi vet mer.....

Grimsby värvar Craig Disley

Blue Square Premier
Grimsby får tillökning med bra mått. Ifrån Shrewsbury har man idag värvat mittfältaren Craig Disley. Disley, 29 år, kommer på en free transfer och har meriter från spel med Bristol Rovers i League One. BBC Radio Humberside bekräftar idag övergången och det två år långa kontraktet.
Sedan karriären inleddes 1999 i Mansfield så har det blivit 386 matcher och 44 mål, mestadels i Football League med Rovers. Målproduktionen är speciell hos Disley. Flertalet av mittfältarens mål har varit avgörande i någon form. På tilläggstid, i förlängning i cupspel eller i straffläggning. Grimsby kan komma att behöva den sortens tur den kommande säsongen.

söndag 26 juni 2011

Hipp,hipp hurra på er födelsedag!

Två födelsedagar för spelare med anknytning till den engelska fotbollen. Arsenals fransos Samir Nasri fyller idag 24 år medan den förra Yeovil-mittbacken Terry Skiverton blir 36 år. Två helt olika öden och vägar i livet. Skiverton som föddes i Londonstadsdelen Miles End 1975 var 12 år gammal då lille Nasri såg dagens första ljus i den sydfranska staden Marseille. Nasri var sex år gammal då Skiverton inledde sin karriär i Chelsea. På Stamford Bridge skulle det dock inte bli några matcher. Han blev utlånad till norska Sandefjord och senare till Wycombe. Wycombe blev klubben som Skiverton värvades till 1996. Då var Nasri nio år gammal och spelade för pojklaget Pennes Mirabeau. Ett år senare skulle den tekniska lilla mittfältaren ta steget upp i Marseilles ungdomslag och påbörjade där vägen mot den absoluta världstoppen inom fotbollen. Just i detta skeendet gick Skiverto motsatt väg. Amatörlaget Welling United värvade 1997 mittbacken och skulle ha honom i tjänst fram till 1999. Då skrev han på för Yeovil och blev snart en firad försvarare i klubben.

Under 11 år i klubben skulle det bli 328 matcher och 38 mål för Huish Park-klubben. En epok var slut och istället fortsatte han inom klubben som manager. Älskad av supportrarna och högaktad av styrelse,lagkamrater och motståndare. League One-klubben från Somerset ligger på Skivertons axlar lika betryggande som Nasri kände framgångarna då han 2008 värvades till Arsenal. Han hade då tackat nej till klubbar som Chelsea, Liverpool och Newcastle och hyllades som en av fransk fotbolls största talanger någonsin. 85 matcher sedan 2008 och 18 mål för The Gunners talar för en lika ljus framtid för 24-åringen som fortfarande har världen framför sina fötter.
TLC gratulerar duon på deras födelsedagar och lyfter på den berömda kepsen. Skål på er!

Skvaller, rykten och annat nonsens

Spurs försvarsstjärna Gareth Bale hotar idag med att lämna klubben ifall man säljer sin kroatiska stjärna Luka Modric till Chelsea. Bale säger till Sunday Mirror att "klubben förlorar sin respekt som toppklubb ifall man lägger sig på knä för rivallagen".
***
Samma tidning hävdar idag att Aston Villa planerar med att lägga upp 14 miljoner pund för att få tillbaka sin gamla mittfältsstjärna James Millner till klubben. Millner som idag spelar för Manchester City uppges inte trivas på Eastlands.
***
Sunday Mirror skriver också om de regerande mästarnas spelare. Manchester Uniteds mittfältare Park Ji-Sung uppvaktas av den italienska storklubben Juventus. 
***
Aston Villas Stewart Downing är nära en övergång till Liverpool. Mail On Sunday hävdar att The Reds erbjudit Villa 18 miljoner pund för 26-åringen. Villa har accepterat budet.
***
Newcastle tolererar inte att Sunderland tar sig ton på transfermarknaden. Nu lägger sig The Geordies i Sunderlands försök till att värva Manchester Uniteds Darron Gibson. Newcastle lägger, enligt Sunday Mirror, upp fem miljoner pund för att konkurrera med sina rivaler om spelarens signatur.
***
Steve McClaren är ny i Nottingham Forest. Nu vill han presentera sig lite extra med att värva in spelare från Premier League. Mail On Sunday skriver idag att Forest gett ett två miljoner punds bud på Blackburns mittfältare Andy Reid. Kommer spelaren så blir han McClarens första värvning i Forest denna sommar.
***
Scott Parker hotar med att söka sig någon annanstans eftersom West Ham idag inte har råd med spelarens lönesättning. Det meddelar Mail On Sunday. Parker är högintressant för flertalet klubbar i Premier League och en spelare som varit tongivande i West Ham de senaste månaderna.
***
30 miljoner pund i lön betalar Manchester City per säsong för spelare som Emmanuel Adebayor, Craig Bellamy, Roque Santa Cruz, Wayne Bridge, Shaun Wright-Phillips, Jo och Nedum Onuoha. Klubben har meddelat spelarna att man inte är villiga att satsa på dem mer men har inte fått in några bud - just på grund av spelarnas lönekrav. Det kostar att vilja bli storklubb.
***
Arsenal vill satsa på sin talang Jack Wilshere och kommer i dagarna att erbjuda den 19-åriga mittfältstalangen ett nytt långtidskontrakt. Det uppger idag olika brittiska medier.

Lanre Oyebanjo: "York City is a massive club"

Blue Square Premier
Histons högerback Lanre Oyebanjo är klar för York City. Den irländska U21-landslagsmannen tackade nej till klubbar i Football League för att få chansen att spela för The Minstermens. Kontraktet skrevs på för de kommande två åren på Bootham Crescent. York City, kända för sitt duktiga FA Cupspel genom åren samt för sina Football League-säsonger under 1990-talet, är en klubb på väg uppåt. Man satsar på att komma tillbaka till Football League och då är en spelare som Oyebanjo rätt man för klubben. Spelaren säger idag till BBC Radio York att; " York City är en stor och respektabel klubb. En klubb som har ambitioner och kan hävda sig bra i toppen. Jag kunde bara inte tacka nej till dem."

BSP den kommande säsongen kan därför bli lika stickande som det getingbo man var förra säsongen. Kanske till och med värre. York, Luton, Darlington, Grimsby och Mansfield är bara några av klubbarna som satsar på att ta förstaplatsen. Sedan har vi nykomlingarna Telford. Ett lag med kvalité som kommer att ge allt på samma sätt som förra årets nykomlingar i Newport och Fleetwood.

Southgates värsta dag

Det är på dagen 15 år sedan som Gareth Southgate och England åkte ur EM på hemmaplan. Southgate som var en av planens bästa spelare under semifinalen mot Tyskland missade den avgörande straffsparken och kunde se rivalerna Tyskland gå till final en final man senare skulle komma att vinna mot Tjeckien. Southgate utsågs till syndabock, mordhotades, förlöjligades och hånades. Det dröjde innan media och supportrar kunde förlåta den dåvarande Aston Villa-mittbacken som trots sin miss i semifinalen var en klanderfri spelare med hundratals matcher från 1988-2006 i Crystal Palace, Villa och Middlesbrough.

lördag 25 juni 2011

Rotation i Wednesday

League One
Sheffield Wednesday duon Lewis Buxton och James O'Connor har förlängt sina kontrakt på Hillsborough. 
Buxton skrev igår på ett nytt två-års kontrakt medan O'Connor har skrivit på för ännu en säsong.
Högerbacken Buxton, 27 år, har gjort 94 matcher sedan han värvades från Stoke 2008.
O'Connor, en 31-årig mittfältare som även han har en bakgrund i Stoke, värvades från Burnley sommaren 2008 och har spelat 133 gånger för Owls, där han även gjort sju mål.
Däremot har klubben låtit en handfull spelare lämna spelare. Lagkaptenen Tommy Miller och försvararen Richard Hinds lämnar klubben tillsammans med lånespelarna Rob Jones, Danny Batth och Neil Mellor.
Klubbens ägare Milan Mandaric säger också idag att kommande säsong skall bli "en förändringens tid". Mandaric har lovat manager Gary Megson "en ansenlig summa pengar att värva spelare för". Ord som får hoppet att växa hos Owls-supportrarna.

Hemmakär målkung valde gärdsgårdsserien

Rory McAllister was a prolific scorer during two seasons with Brechin City
Scottish Football League
Han gjorde 29 mål för Brechin i den skotska andradivisionen förra säsongen. Storklubbarna har stått på rad för att signera Rory McAllister. Idag valde anfallaren ny klubb och det förvånade folk. 24-årige McAllister lämnar Brechin och går åt motsatt håll än vad lockropen kommer. Division tre och Peterhead. Fotbollsfolk i Storbritannien skakar på huvudet. Peterheads manager John Sheran jublar. Sheran säger till skotska medier idag att
"McAllister är en känslig kille. En mycket hemmakär kille som bor i trakten och gärna inte vill flytta ifrån familj och vänner. Detta är rena drömmen för oss. Mår McAllister bra just nu så mår vi bäst".

Några som inte är lika glada är klubbar som St Mirren, St Johnstone, Aberdeen, Sheffield United, Charlton och Port Vale. Samtliga klubbar erbjöd McAllister dubbelt upp i lön men spelaren tackade nej. Det sociala livet var viktigast och att hamna i rampljuset med allt krav som hör dit föll inte anfallaren i smaken. Det är i de lägre divisionerna som en målkung mår bäst i. Ett sådant beslut får ändå högaktas.

Millwall förlänger med manager Jackett

The Championship
Millwalls manager Kenny Jackett har tecknat ett nytt 12-månaders  kontrakt med Bermondsey-klubben.
Den 49-årige Millwallikonen tog över på The Den under 2007 och ledde The Lions till en nionde plats förra säsongen. Detta som nykomlingar. Jackett har skapat sig en hjältegloria under åren i klubben och fått upp Millwall på benen. Hans engagemang är lika glödhett som klubbens rykte och ett förnyat kontrakt gör Jackett bara större.

Ashley Young ny på Old Trafford

Ashley Young
Aston Villas Ashley Young är en av alla spelare som bytte klubb i dagarna. Under Midsommarhelgen har 30 övergångar gjorts i de engelska och skotska ligorna. Den 25-åriga mittfältaren Young kostar Manchester United runt 17 miljoner pund. Young skrev på kontrakt fram till 2016 för de regerande mästarna.
***

Övriga övergångar 23-24 juni:
Jon Bateson [Accrington - Macclesfield] Free
Marcel Eger [St Pauli - Brentford] Free
Delroy Facey [Lincoln - Hereford] Free
Simon Grand [Fleetwood - Southport] Free
Simon Hackney [Colchester - Rochdale] Free
Paul Jones [Exeter - Peterborough] Free

Neil Kilkenny [Leeds - Bristol City] Free
Shaleum Logan [Manchester City - Brentford] Free
Adriano Moke (Klubblös - York]
Jason Pearce [Bournemouth - Portsmouth] Okänd summa
Darren Potter [Sheffield Wednesday - MK Dons] Free
Mark Randall [Arsenal - Chesterfield] Free
Damian Spencer [Aldershot - Grimsby] Free
Andrew Tutte [Manchester City - Rochdale] Free

Lewis Alessandra [Oldham - Morecambe] Free
Hamza Bencherif [Macclesfield Town - Notts County] Free
Ashley Cain [Mansfield Town - Tamworth] Free
Duane Courtney [Unattached - Tamworth] Free
Raffaele De Vita [Livingston - Swindon] Free
Liam Francis [Hednesford - Tamworth] Free
Leigh Franks [Huddersfield Town - Alfreton Town] Free

Gary McDonald [Hamilton - Morecambe] Free
Marvin Morgan [Aldershot Town - Shrewsbury] Free
Jason Matthews [Eastleigh - Bath] Free
Michael Potts [Unattached - York] Free
Paul Rachubka [Blackpool - Leeds] Free
Micheal Smith [Ballymena Utd - Bristol Rovers] Free
Ben Tozer [Newcastle - Northampton] Free
James Vincent [Klubblös - Kidderminster] Free

Köpförbud hotar Swansea

Ipswich gick igår ut med nyheten att man vill ha ett omedelbart köpförbud för Swansea. Bakgrunden är att Ipswich anser att de inte fått betalt av Swansea för lånet av Tamas Priskin.

fredag 24 juni 2011

Trevlig Midsommar

TLC önskar alla sina läsare en riktig skön och trevlig Midsommar. Ät, drick och umgås. Frossa på västerländskt manér. Det gör vi. Skål på er!

Visste du att...

Den förre Spurs och Chelsea-mittfältaren Glenn Hoddle idag driver fotbollsakademi i Spanien. Detta har han gjort sedan 2008 och riktar sig till att ge kontraktslösa unga spelare från engelska klubbar en andra chans och ta dem vidare till ett proffskontrakt. Hoddle har sagt att han inte kommer att återvända till fotbollen som tränare förrän hans akademi "går av sig själv".

Non League Nytt

York City har gjort klart med Michael Potts. Den 19-åriga mittfältaren från Blackburn Rovers lämnar Ewood Park och Premier League och tar stegen ner till Blue Square Premier. Potts som inledde fotbollsspelandet i Manchester Uniteds akademi har ännu inte spelat en match för Rovers. Hans färdigheter som spelare är dock för bra för bänken och kan göra stora framsteg i den femte divisionen. Potts skrev igår kontrakt för två år framöver med Bootham Crescent-klubben.
***
Luton Town har förlängt kontraktet med försvararen Shane Blackett. 28-åriga Blackett stannar I ett år till på Kenilworth Road. Skador hindrade Blackett från att delta större delen av förra säsongen. Åtta matcher blev det för The Hatters. Sammanlagt har det blivit 37 sedan han kom till klubben från Peterborough för två år sedan
***
Tamworth har tecknat tre nya spelare och bekräftade igår att de funderar på att göra ytterligare tillägg i truppen. Mittbacken Liam Francis, 21 år, har tecknat ett ett-års kontrakt efter ankomsten från Hednesford Town. Försvarskollegan Duane Courtney har tecknat ett tvåårigt kontrakt, medan 20-årige mittfältaren Ashley Cain har tecknat ett ettårigt avtal.
***
Cambridge United har seriens bästa mittfält. Åtminstonde ifall du frågar klubbens manager Jez George. George är lyrisk då han berättar för klubbens hemsida om den rutin,skicklighet och bredd han har på sitt mittfält. I dagarna spetsade han det hela med att värva Fleetwood Towns Steven Connors. Den 25-årige mittfältaren kommer att ” bidra till nya dimensioner i spelet”. Nu återstår det för manager George och hans manskap att leva upp till orden.

torsdag 23 juni 2011

Lirare vi minns - Steve Claridge

Inte många spelare har samma meritlista som Steve Claridge. Utan att skapat vidare framgång. Anfallaren har 21 klubbar som han spelat i där Portsmouth, Leicester, Birmingham och Millwall är klubbar värd namnet. Så ser det ut. Den idag 45-årige föredetta anfallaren som föddes 1966 i Portsmouth höll större delen av sin karriär show i de lägre serierna. I League One och neråt. I Weymouth bland annat blev det tre sejourer. Claridge var även manager i samma klubb och höll även managerskapet i Portsmouth och Millwall, klubbar där han trots sitt kringflackande liv ändå skapade sig en idolbild. Claridge har fyra starka meriter, League One vinnare och JPT-pokal med Birmingham och Ligacup samt Play-Off till Championship vinnare med Leicester. Claridge började under sin spelande karriär att arbeta som expertkommentator på radio och tv och var en av de första i engelsk fotboll att förespråka målkameror i fotboll.

Super Leeds - De gyllene åren

Insändaren och signaturen Yorkshire Lad ville dela med sig av sitt stolta lags historia. TLC publicerar här historien om ett av Englands mest folkkära storklubbar.
Har du också texter du vill dela med dig av? Tveka isåfall inte. Maila; the.langham.court@hotmail.com.

Leeds förde en ganska anonym tillvaro under större delen av sin existens och fram till återinträdet i högsta division säsongen 1964/65. Under 1950-talet kretsade det mesta runt lagets fix-stjärna John Charles som av många ansågs vara en av världens bästa på sin position, centerforward eller centerhalv. Första säsongen tillbaks i högsta divisionen (1964/65) överraskade de fotbollsengland genom att utmana de etablerade klubbarna och kämpa om både ligaseger (tvåa) samt FA-cupen (finalist). Leeds hade vid den tiden ett ungt lag där lagkaptenen Bobby Collins, centerhalven Jack Charlton samt mittfältduon Billy Bremner och Johnny Giles var de tongivande spelarna. Leeds vann snabbt respekt och var med och kämpade om titlarna säsongerna därefter, laget vann sina första titlar säsongen 1967/68 och sin första ligatitel året därpå. Laget var en dominerande faktor inom engelska liga och cup samt rönte framgång i Europa och ganska snabbt myntades begreppet Super Leeds av laget supportrar. Managerna Don Revie hade skapat en lagmaskin där stommen i laget var densamma år efter år, med Billy Bremner som den pådrivande lagkapten i centrum och där de flesta av spelarna spelat tillsammans sedan ungdomsfotbollen.
Klubbens andra storhetsperiod inträffade i början av 1990-talet och kröntes med en ligavinst där de mest framträdande spelarna var Gordon Strachan, Gary Mcallister och Eric Cantona.

Pidgeley skapar rubriker

Lenny PidgeleyLeague Two
Lenny Pidgeley värvades till Exeter för en tid sedan. Manager Paul Tisdale ville ha en back-up till Arthur Krysiak, en spelare som tillhört klubben i många år och som denna säsongen blivit lovad en förstaplats. Pidgeley visste om detta och accepterade det då han skrev på kontraktet med The Grecians. Idag är han av annan åsikt. Till den lokala tidningen Exeter Express and Echo säger idag Pidgeley att; "jag har inte kommit ifrån Bradford till Exeter för att sitta på bänken. Jag skall spela regelbundet". Uttalandet hade fått vilken manager som helst att gå i taket men manager Tisdale ignorerar nyförvärvets kaxiga uttalanden. Krysiak är förstamålvakt denna kommande säsongen. Nog snackat om saken. Pidgeley får följa det som står skrivet i hans kontrakt och finna sig i att bli andramålvakt. Eller så ger han det lilla extra på varenda träning och överbevisar klubben att han är den som skall vakta målet. Plats för intrigmakare finns det inte. Pidgeley bör vakta sin tunga som ny i en klubb där han inte hunnit göra sig bekant med alla.

Hibs släpper inte Calderwood

SPL
Nottingham Forest nya manager Steve McClaren vill ha en assisterande manager. En han känner bra är skotten Colin Calderwood. Den föredetta Tottenham, Nottingham Forest och Aston Villa-försvararen är idag manager i skotska Hibernians. Calderwood, 46 år, har tidigare varit manager i Forest och känner organisationen. Han är pigg på en comeback i den engelska fotbollen där han haft ledande roller i både Forest, Newcastle och Northampton. Men Hibs styrelse säger nej. Skottarna vill inte släppa sin manager och har idag förbjudit media till att prata med manager Calderwood. McClaren borde se sig om efter andra alternativ. TLC research förtäljer att Calderwoods meritlista som manager sträcker sig som bäst till en uppflyttning med Forest till Championship. Sist han var i klubben fick han sparken. En man som lyckades med att placera Hibs på en 10:e plats i den skotska högstaserien förra säsongen är inte en man för ett Forest som har Premier League ambitioner. En andra chans för Calderwood är förmodligen inget som kommer att gynna Forest.

Nytt och flytt i Birmingham.

Storbritanniens näst största stad, det är där det händer grejer i tränarkåren. Alex McLeish tar den något kontroversiella vägen från Birmingham FC till Aston Villa. Det lär skrikas ett och annat efter skotten när han går gatan fram. McLeish ser mycket fram emot jobbet, och kallar det för en fantastisk utmaning.
Personligen tycker jag att Villa har tappat i fart lite, efter att ha sett ut att kunna etablera sig på övre halvan eller ännu högre, härom året. Återstår att se vad tränarbytet innebär, och hur man kan fylla hålet efter Ashley Young, som ju drar till Man U.

Birmingham FC har gjort det mindre kontroversiellt, när det kommer till tränarposten. Men inte desto mindre är det ett intressant val. Chris Hughton är klar för jobbet, och jag tycker att det skall bli kul att följa honom och lagets försök att ta sig upp till PL igen.
Hughton gjorde ett helt OK jobb i Newcastle, och det känns som om det mest berodde på ägaren Mike Ashleys lynniga sätt, när Hughton fick lämna.
Irländaren Hughton gjorde många år som assisterande på White Hart Lane, men har därefter tagit sig fram som huvudcoach. Vi kan nog räkna med honom några år framöver. Det är också väl känt att han ofta har spelarnas förtroende och gillande, då Hughton själv har spelat på högsta nivån i både West Ham, Tottenham och irländska landslaget.

Nu tar den här delen av bloggen lite ledigt, drar till landet och firar midsommar. Datorn får stanna hemma, men om andan faller på så slänger jag in en uppdatering från iphonen.
Ha en riktigt skön midsommar! Ta det lagom försiktigt med sill och nubbe, så hörs vi snart igen.

Derby County-kuriosa

File:Derby County F.C. logo.png
Derby County har sedan man grundades 1884 kallats för The Rams. En svart bagge är klubbens maskot. Detta beror på det regemente som låg i staden under slutet av 1800-talet. Dessa hade i sitt vapen en svart bagge och regementessången hette "The Derby Ram".

10 Wilshere tar England till toppen

Trevor Brooking är en av alla direktörer som tycker och tänker i FA. Alltid mycket åsikter om det mesta för att inte tappa greppet på den politiska fotbollsscenen. Idag säger han till The Mirror att "England måste producera 10 stycken Jack Wilshere ifall man vill kunna hävda sig på den absoluta världstoppen i fotboll". Brooking är ju dock en av de som under åren viljat göra Premier League till en bättre liga. Världens bästa. Sådana som han har promotat köp av spelare från hela världen som i sin tur har hämmat den egna återväxten bland engelska grabbar. Nu verkar verkligheten hunnit ikapp. Eller det kanske mest var snack för snackandets skull?

TLC noterar...

Liverpools supportrar har reagerat ilsket på klubbens nya tredjeställ. Daily Mirror skriver idag att den vita tröjan med blå ränder starkt förknippats med Evertons färger och idag hotar supportrar till klubben att bojkotta souvenirköp ifall klubben inte ändrar sig. Hade Liverpools supportrar idag varit med under den första halvan av förra århundradet så hade man förmodligen hellre valt dagens bortaställ än dåtidens hemmaställ. Från 1907 och under flera perioder fram till 1945 hade man nämligen samma typ av ställ och färger som dagens rival Manchester United. Enligt många Reds-supportrar så klingar ju faktiskt mötet mot United högre än det mot Everton.
Vad många scousers idag inte heller verkar veta är att Liverpools första ställ mellan 1892-1896 just var färgat i blått och vitt. Klubben månar om sin historia men får en knäpp på näsan för det av historielösa anhängare.

Skvaller, rykten och annat nonsens

West Bromwich är intresserade av Shay Given. Manchester Citys irländska målvakt kommer vid en övegång kosta WBA 3,5 miljoner pund. Klubben sägs även, enligt Daily Mail, vara intresserade av spanska Getafes mittfältare Derek Boateng. Boteng kostar sju miljoner pund. 
***
Wigan släpper inte sin mittfältare Charles N´Zogbia hur lätt som helst. The Times skriver idag om att Athletics vill ha 10 miljoner av Newcastle för spelaren som har 12 månader kvar på sitt kontrakt.
***
Han vann EM 2008 med Spanien. Till hösten kan Marcos Senna tillhöra nykomlingen Swansea. Den 34-årige spanjoren har ett kontrakt som går ut under sommaren med Villareal och är het i Wales. Det rapporterar idag The Sun. Man skriver också att klubben är, tillsammans med Everton och Norwich, ute efter Peterboroughs skyttekung Craig Mackail-Smith. Anfallaren som gjorde 25 mål förra säsongen i The Championship är värderad till tre miljoner pund.
***
Norwich är mycket nöjda över att ha tecknat ett säsongslångt lån med Manchester Uniteds 22-åriga försvarare Richie De Laet. Det rapporterar idag Daily Star.
***
Stoke City ger sig in i budgivningen på Birminghams mittback Scott Dann.Daily Mail skriver idag att The Potters lagt ett bud på 12 miljoner pund för den 24-årige spelaren som även jagas av Tottenham och Liverpool.

Sebastian Larsson klar för Sunderland

Sunderland stod för två värvningar igår då man knöt till sig svensken Sebastian Larsson på en free transfer från Birmingham. Eskilstunasonen återförenas nu med sin gamla manager Steve Bruce och stannar trots alla rykten i Premier League. Även Coventrys Keiren Westwood kommer på en free transfer till The Black Cats.
***
Gårdagens övriga övergångar:
Dorus De Vries [Swansea - Wolves] Free transfer
Kieran Agard [Everton - Yeovil] Free transfer
Andy Ferrell [Gateshead - Barrow] Free transfer
Mark Hughes [Klubblös - Bury]
Alan Julian [Gillingam - Stevenage] Free transfer
Lee Peltier [Huddersfield - Leicester] Okänd summa

onsdag 22 juni 2011

Bayern München lägger bud på Tranmeres supertalang

League One
Den tyska storklubben Bayern München riktar blickarna mot England för att värva spelare. Det är inga kända storspelare i de större Premier League-klubbarna man är ute efter. Tvärtom. Den bayerska klubben har riktat intresset i League One-klubben Tranmere Rovers och dess stjärna Dale Jennings. Den 18-åriga talangen gjorde sex mål på 32 matcher för Rovers förra säsongen och spås en lysande framtid. Märkligt nog har inte anbuden kommit från de stora klubbarna i England. Istället från Tyskland som nu lagt ett bud på spelaren som man följt i flera månader. Engelsmän i Tyskland är inte vanligt. Owen Hargreaves är en av få spelare. Den kommande säsongen blir det troligen fler efter att Frank Arnesen, f.d Chelsea-coachen, tagit över i Hamburg. Jennings kan komma att gå i Hargreaves fotspår då denne en gång i tiden slog igenom just i München.

Handen som England aldrig glömmer

Idag är det 25 år sedan som Maradona gjorde målet som skulle komma att bli ett av de mest omtalade i fotbollens historia. Den 22 juni 1986 i matchen mot England i VM slår han in bollen med handen. Målet godkänns och England slås ut ur VM. Engelsmännen har inte glömt den dagen. Man förlåter inte heller.

Andre Villas-Boas klar för Chelsea

Chelsea FC presenterade idag Andre Villas-Boas som sin nya manager. Den 33-åriga portugisen som förra säsongen förde Porto till både liga- och Europa League-seger har skrivit på ett treårsavtal med klubben från västra London. Villas-Boas lär hitta väl i omgivningarna kring sin nya klubb där han redan tidigare spenderat tre år som en av otaliga assisterande tränare till Mourinho.

Han blir klubbens åttonde manager sedan Abramovich köpte klubben 2004 och han får ett jobb som ingen verkar kunna behålla. Men är man 33 år gammal och bara har två års erfarenhet som manager måste ett sådant här erbjudande vara i paritet med att det börjar regna manna från himlen.

Wrexham tillhör snart supportrarna?

Blue Square Premier
Wrexham meddelade igår att man närmat sig en överenskommelse om försäljning av den walesiska klubben.
BSP-klubben är i förhandlingar med Wrexham Supporters Trust över ett eventuellt övertagande. Ytterligare nyheter förväntas under de närmaste dagarna, för att inte störa klubbens förberedelser inför den nya säsongen. "Ett uttalande på klubbens officiella hemsida förtydligar att dialogen mellan styrelse och supportrana är "lyckad och framgångsrikt
Därmed kan ännu en brittisk fotbollsklubb snart hamna i goda händer.

Nytt från The Championship

Leeds manager Simon Grayson hävdar idag att en försäljning av dansken Kasper Schmeichel bara gynnar klubben. Till The Mirror säger Grayson idag att; "Kasper släppte in alldeles för många billiga mål förra säsongen. Nu när han går så har vi många andra alternativ som kommer göra oss bättre." Ett alternativ är Huddersfield 19-årige talang Alex Smithies. En flytt till Elland Road är inte bara nära, det är även en pojkdröm för Yorkshirekillen.
***
Portsmouth vill ersätta kontrakslösa anfallaren Dave Nugent med Blackpools Luke Varney. Anfallaren Varney sägs, enligt The Mirror, vara värd 750,000 pund.
***
Connor Wickham lämnas inte i fred i Ipswich. Daily Mail skriver idag att Sundeland tagit kontakt med manager Paul Jewell för att få till sig supertalangen. The Black Cats har de pund som behövs för en övergång då man nyligen sålde Henderson till Liverpool.
***
Sammy Clingan blir lagkapten i Coventry den kommande säsongen. Den 27-årige nordirländaren bar bindeln i åtta matcher förra säsonger och imponerade på sin manager Andy Thorn. Clingans ledarförmåga och egenskaper kompletterar Thorn på ett sådant sätt att managern litar fullständigt på sin mittfältare. Clingan värvades från Norwich 2009 och har 64 matcher för The Skyblues.

Engelska pubar

Intressant länk om engelska pubar, dess namn och historia.
http://hubpages.com/hub/English-Pubs--You-Know-Youre-in-England-When

Minns du säsongen? - 1995/96

Den 116 säsongen av Premier League blev Manchester Uniteds 10 ligatitel. Man vann serien med fyra poäng före Newcastle och nio poäng före Liverpool. Även FA Cupen bärgades under samma säsong. Tidigare säsongens mästarlag Blackburn Rovers mäktade inte med att hålla samma takt denna säsongen och slutade på en sjunde plats. Southampton klarade sig kvar i serien tack vare bättre målskillnad än Manchester City. De himmelsblå fick tillsammans med QPR och jumbon Bolton lämna högstaserien. Två veteraner meddelar att man slutar denna säsong. Arsenals Alan Smith och Leeds Uniteds David O´Leary lägger skorna på hyllan. Samma säsong slår debutanter som Frank Lampard, Rio Ferdinand och Harry Kewell igenom. Målkungen för säsongen blev Newcastles Alan Shearer.

Visste du att...

Everton, Aston Villa och Blackburn har en sak gemensamt. Man är de enda klubbarna som varit med om att grunda både Football League och Premier League.

tisdag 21 juni 2011

Då känslorna svallade på Hillsborough

Planinvasion säsongen 2009/10 på Hillsborough. Crystal Palace har precis säkrat kontraktet i den sista omgången efter att ha spelat oavgjort mot Sheffield Wednesday. Ugglorna från Sheffield åkte därmed ner i League One. Palacefansen firar på plan. Wednesdays dito visar sitt naturliga missnöje. Helt naturligt.
Här är bilderna som hade fått Lars Åke Lagrell och hans vänner att svimma. Aftonbladet och övrig populistisk press hade gottat sig i rubriksättningar och den ena efter den andra journalisten hade kryddat sina texter till himmelsnivå. "Dagen då fotbollen dog i England". Något sådant hade SvFF säkert uttryckt det. Sekten SvFF har som vanligt fel. Det handlar om känslor. Passionerade sådana.Känslor som kostymklädda såkallade män med förkärlek till den moderna fotbollen saknar. SvFF sneglar åt engelska supporterlagar. Här har du dessa lagarna på ett fat Lagrell.

Watford utser Sean Dyche till ny manager

Sean Dyche
The Championship
Watford har hittat ersättaren till Malky Mackay. I de egna leden. Assisterande managern Sean Dyche tar ett kliv upp i organisationen och tar över det kontor som Mackay tidigare haft. Ett val som klubbens supportrar gillar. Dyche, 39 år, var tidigare försvarare i klubben och gjorde där 78 framträdanden. Dyche har även arbetat som ungdomstränare i klubben och känner till organistionen väl. Vicarage Road-klubben tar tillvara på spetskompetensen och kryddar det med en lojal och bevandrad ledare. Plus i kanten för sådant handlande.

Rangers vill ha Dundee Uniteds skyttekung

SPL
Den regerande mästarklubben Glasgow Rangers har en önskan. Att fylla ut anfallet med Dundee Uniteds 22-årige skyttekung David Goodwillie. Ett sådant köp skulle kosta Rangers två miljoner pund. Inte så värst farligt för en anfallare som nyss blivit uttagen i landslaget, utsedd till Årets Unga Spelare och som gjort 18 mål under förra säsongen. Men Rangers har dålig ekonomi och det känner givetvis Dundee United till. Goodwillie har kontrakt fram till 2013 och är den som skall trygga Uniteds ekonomi vid en försäljning. Än är inte sista ordet sagt. Goodwillie själv vill inte uttala sig men givetvis känner han sig smickrad. Vem hade inte blivit det om man fått förfrågan från en tungviktare med 54 ligatitlar?!