TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 maj 2008

Playa De Ringön

Lunchen nyss inmundigad. Proppmätt. Ringön så här dags på dagen är ett myller av arbetare och lunchfolk som flockas runt arbetarfiken. Avgaserna ligger tunga likt smoggen i London och utseendemässigt är platsen lik Middlesbrough. Egentligen Englands svar på Arendal.
Fast Ringön är bättre.
Företaget har strandtomt mot Göta Älv och utsikt över Hultmans Holme, Gasklockan och Strömmensberg. Strandtomter vart somhelst i världen är eftertraktade. Det är där man bygger upp lägenheter och bostadshus tillsammans med affärscentrum, strandpromenader och annat som är uppiggande för befolkningen. Allt för det attraktiva läget.
I Göteborg gör man tvärtom. Här har man industrier, sunkiga lagerbyggnader och raffinaderier längst med större delarna av älven. Undantagen är citykärnan och Eriksberg/Lindholmen.
I Newcastle har man anammat det folket mår bra utav. Den gamla varv och kolstaden med 750.000 invånare har inte bara fått 6 broar som förbinder staden över floden Tyne, man har även rivit de gamla industriområdet längst med Tyne och ersatt detta med bostäder. Här kan Göran Johansson med vänner se och lära. Det finns många likheter städerna emellan. Även olikheter.
Ringön idag efter lunch är fortfarande bullrig. Långtradarna kör i skytteltrafik och avgaserna ligger fortfarande och trycker mot borrarna.
På gräsmattan utanför företaget ligger folk och solar och med blickarna mot det solglittrande älvvattnet. Då går tankarna till södern. Playa De Ringön. Industriernas Mallorca.

Inga kommentarer: