TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 27 juni 2010

Bland kiltar och säckpipor

SPL & First Division
Som spelare vaktade han målet i Dundee United, Aberdeen, Hibs, Bolton och Wolves.
Som manager har han varit i Cowdenbeath,finska TPS och senast Hibs.
Mika Matti Paatelainen, även kallad Mixu, skrev i förra veckan på som ny manager för Kilmarnock. Den 43-årige finländaren har gått arbetslös i ett år efter att sist ha arbetat i Hibernians och säger till BBC att han var i desperat jakt efter ny arbetsgivare.
Två år är kontraktet påskrivet för. TLC undrar ifall det kan bli samma desperata stämning i Kilmarnock som under finnens arbetslösa sejour?!
Klubbens försvarsjätte Simon Ford kommer inte få äran att arbeta ihop med nya finske managern Paatelainen. Jamaicanen Ford, 28 år, med 163 matcher för Killies har nämligen nyligen tackat ja till ett kontraktserbjudande från den engelska League Two-klubben Chesterfield. Londonfödde Ford med två landskamper för Jamaica säger till BBC att Chesterfields nya arena är anledningen till klubbytet.
*****
På tal om Cowdenbeath, så kan TLC upplysa er om att klubben har höga visioner och ambitioner om kommande säsong i First division. Klubben har anställt
Jimmy Nicholl som ny manager och Donald Findlay som ny ordförande.
Därmed får The Blue Brazil, som klubben kallas för, en touch av Glasgow Rangers framöver. Nicholls,53 år, har nämligen spelat mittback för mästarna. Han har även ett förflutet i Manchester United och som spelare i det nordirländska landslaget. Nicholls efterträder Danny Lennon som manager på Cantral Park och blir direkt underställd den nya ordföranden Donald Findlay som även han har ett förflutet i Rangers. Findlay arbetade på Ibrox som direktör och kommer att genomföra många nya ändringar i Cowdenbeath.
*****
Manager Craig Brown vill göra Motherwell till ett slagkraftigt lag till kommande säsong. Därför värvade han in Cyperns U21-försvarare Angelis Charalambous från Anorthosis Famagusta och kryddade målet med Airdries förre målvakt Lee Hollis. Nästa nyhet i Well är en spansk sådan. Anfallaren Carlos Gazapo, med ett förflutet i Real Madrid, kommer provspela med klubben. Brown har hämtat 25-åringen från spanska division tre och klubben Rayo Vallecano B. Spanjorer från lägre divisoner brukar göra bra ifrån sig i den skotska ligan. Blir Gazapo värvad och lyckas i Motherwell är det bara en tidsfråga innan han hamnar i någon av Glasgowklubbarna.

Inga kommentarer: