TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 22 juni 2010

Den 22 juni i historien

1951
Portsmouth betalar 20,000 pund för Chesterfield mittfältaren, Gordon Dale.
Dale som några år tidigare debuterat som en av landets mest talangfulla spelare drabbades av en mängd skador i Portsmouth och lyckades aldrig leva upp till de krav och det pris som betalats för honom. Han flyttade 1956 till Exeter där han spenderade fem säsonger. Mellan åren 1949-1961 skulle Dale komma att göra 330 matcher och 19 mål.
****
1959
Tottenham Hotspur värvar Dundee United-målvakten Bill Brown. Skotten blir tongivande i det Spurs som upplever en storhetstid i början av 1960-talet. Han spelar varenda liga och ccupmatch för klubben och gör framgångar ute i Europa och i det skotska landslaget.
****
1960
Gateshead som hade misslyckats med att kvala till den fjärde divisionen tidigare i månaden satsade istället på att söka tillstånd om spel i den skotska ligan. Man ansökte hos skotska FA om att få spela i landet andra division men nekades detta.
****
1966
Nordirland spelar sin första landskamp och vinner hemma i Belfast över Mexiko med 4-1. Målkalaset kom till efter att den mexikanska målvakten Calderon blivit utvisad. Efter utvisningen tog Johnston, Elder, Nicholson och Ferguson tag i showen och ledde landet ill en historisk seger. Några veckor senare skulle England för första gången någonsin och hittils vinna VM.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kan du utveckla det med att N-Irland spelade sin första landskamp 1966? Vad jag vet så deltog dom i VM-58 i Sverige!

Langham sa...

Ett misstag av mig. Tack för att du lade märke till detta. Givetvis har N-irland spelat fotboll innan 1966. Men just idag det året så var det FÖRSTA GÅNGEN man mötte Mexiko i en fotbollsmatch.