TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 26 juni 2010

Colin Hendrys tragiska fall

Den gamle Blackburnlegenden Colin Hendry är långt ifrån sina glansdagar. Skotten försattes i personlig konkurrs då han härom dagen blev inkallad till domstolen i Blackpool. Högar med obetalda skulder visades upp för honom.
Restskatt på över en miljon pund, skulder på tusentals pund till en mängd olika borgenärer och lika mycket spelskulder till olika bettingbolag gjorde att domaren inte såg någon annan utväg än att försätta den förra försvarsklippan i personlig konkurrs. Hendry är bankrutt.
Historien om honom de senaste månaderna är sorgliga. Frun, Denise, dog efter en längre tids sjukdom förra sommaren och lämnade efter sig fyra barn. Där raserades Hendrys strukturella vardag. Där började problemen på riktigt för honom. En gång i tiden en orubblig och hård försvarare i skotska landslaget och Blackburn är idag en spillra av sitt forna jag.
TLC håller tummarna för att Hendry tar sig i kragen och kommer på fötter igen. Här skulle även Blackburn kunna gå in och visa tacksamhet över den förra spelarens sammanlagda 337 matcher under åtta år. Det hade varit en fin gest.

Inga kommentarer: