TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 juni 2010

This is Bristol!

Staden ligger 16,9 mil från London och 3,9 mil från Cardiff och är byggd runt floden Avon samt har en kort strandremsa till floden Severn som flyter ut i Bristol Channel.
Med sina 433,100 invånare är den sydväst engelska staden den sjätte största i England och den åttonde största staden i Storbritannien.
Under 1300-talet var staden Englands tredje största efter London och York och i slutet av 1700-talet var staden Englands näst största.
Arkeologer kan bevisa att människor har bott i området i 60,000 år. Staden överlevde både romare, vikingar, pesten, inbördeskriget och blitzen.
Staden är känd för att kunna erbjuda kultur och utbildning,för hamnarna som fraktade upptäcksresande John Cabot till Nordamerika och för häftiga tyska flygbombningar som förstörde stora delar av staden under Andra Världskriget.
Vad den däremot inte är lika känd för är att ha framgångsrika fotbollslag. Varken City eller Rovers har rosat den engelska fotbollen sedan man grundades 1897 respektive 1883 detta trots att man är en stor stad med stort upptagningsområde.

Inga kommentarer: