TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 20 juni 2010

Skottar hyllar alger

Mitt i all bedrövelse så finns det britter som glädjs åt det oavgjorda resultatet mellan England och Algeriet. Folk norr om Hadrianus mur i allmänhet och i de blåa delarna av Glasgow i synnerhet. Underligt kan tyckas med tanke på att Rangers är lojala mot England men det finns en förklaring och den förklaringen heter Madjid Bougherra. Den 27-åriga mittbacken har spelat för Rangers sedan 2008 och gjort tre mål på 48 matcher för klubben. Han är stark både fysiskt och psykiskt och är en spelare det är svårt att sätta ur spel.
Idag hyllas han av Rangers Ally McCoist. I Rangerslegendens ögon så är Bougherra den man som själv satte det engelska anfallet ur spel. Både Rooney och Hesky manövrerades ut av 190 centimeter långa Bougherra. Trots psykningar från duon så vek den franskfödda Bougherra aldrig ned sig. Bougherra är guld värd för Rangers. Han är en klippa i backlinjen som McCoist aldrig vill bli av med. Han tog Algeriet till ett, för dem, hedervärt slutresultat. Bougherra kan England. Det var en dag på jobbet för honom. Inga tjänstefel begicks mot ett land som fungerat arbetsplats för honom sedan 2006. För det var då han första gången kom till England.
Till Crewe Alexandra på lån ifrån Guegnon. Efter 11 matcher för Gradis manskap bar det av för en säsong i Sheffield Wednesday och sedan en liknande i Charlton. Bougherra har alltid gjort ett bra jobb och resultat på planen. I fredags gjorde han dessvärre mot folk som en gång i tiden tyckte om honom för samma jobb och ingen är gladare för det än Algeriet och Rangers.

Inga kommentarer: