TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 20 september 2010

Bairds familj utsatt för hatbrott

Fulhams och Nordirlands Chris Baird har mer än bara fotboll att tänka på nu i dagarna. I helgen utsattes nämligen hans familjs hem i det nordirländska samhället Rasharkin för en attack då någon eller några kastade in en bensinbomb genom köksfönstret.
Lågorna släcktes av en förbipasserande och familjen klarade sig oskadd men är chockade. De religösa motsättningarna i samhället och i hela grevskapet Antrim har under en längre tid var spända. Bairds familj som är uttalade protestanter, i byn med klar katolsk majoritet, har länge varit ett mål. Under de sex senaste månaderna har 18 attacker utförts. Alla med sekteristiska motiv. Det är andra gången på tre veckor som mamman Mary Bairds hem har angripits. För en tid sedan kastades en tegelsten in genom fönsterrutan.

Nu sägs Chris Baird ha fått nog. Fulhamspelaren sägs ha uppmanat familjemedlemmarna att flytta till London. Den föredetta landslagskaptenen med 40 landskamper för Nordirland inledde karriären i Ballymena innan han 2003 blev ungdomsproffs i Southampton. Sedan 2007, då han köptes av dåvarande manager Lawrie Sanchez, har Baird spelat för Fulham och var förra säsongen en stark orsak till att Londonlaget tog sig till final i Europa League. Alla familjer har dock inte den fördelen som familjen Baird. De flesta har inte råd att flytta. Man bor därmed kvar i en kaotisk miljö där våldet och otryggheten på senare tid eskalerat.

Inga kommentarer: