TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 18 september 2010

Ingen Blackburn i Burnley

Han är brorson till Manchester Citys förre mittfältare Alan Oakes och kusin till förre Wolves målvakten Michael Oakes. Chris Blackburn är från en gedigen fotbollsfamilj. Den 28 årige försvararen, född och uppvuxen i Chester spelar idag för Wrexham i Blue Square Premier. Hade det inte varit för hans namn så hade han idag kunnat spela fotboll i åtminstone The Championship.
Säsongen 2007/08 hade Blackburn avverkat 122 matcher för Morecambe. Hans namn och rykte hade gett eko uppåt i seriesystemet och det hos klubbar han bara hade kunnat drömma om som barn. En handfull Premier League-klubbar och ett par i The Championship hade ögonen på den hårda mittbacken. Då telefonen ringde en dag hade han Owen Coyle i andra änden. Den dåvarande Burnley managern var angelägen om att få till sig Blackburn och bjöd in honom för en träning. Sagt och gjort, Blackburn reste upp till Lancashrie och till Turf Moore och presenterade sig i receptionen. Givetvis med sitt efternamn. Det gav motsatt effekt. Receptionisten uppskattade inte det som hon trodde var ett skämt och avvisade Blackburn. Blackburn insisterade och förklarade att han sökte manager Owen Coyle, men det skulle bara bli värre. Vakter dök upp och förde bryskt iväg Blackburn.

Blackburn förstod ingenting. Det var först i efterhand som det slog honom. Hans efternamn var detsamma som Burnleys antagonister. Coyle hörde aldrig mera av sig. Förmodligen hade han fått reda på det och själv insett hur det hade kunnat bli.
Istället blev det Swindon som fick bli nästa anhalt. Sedan dess har Blackburn avverkat både dem, Weymouth och Aldershot. Med facit i hand så hade det kanske gynnat honom bättre ifall han hade hetat Oakes. Namnet är ju inget som kan göra folk förnärmade. Åtminstone inte i Lancashire.

Inga kommentarer: