TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 29 september 2010

Omgång 9 - League One i korthet

Brighton håller sig kvar i serieledning efter att Kazenga LuaLua gjorde matchens enda mål mot Brentford. Brightons form går spikrakt uppåt och nyförvärven briljerar. En sådan här inledning på säsongen hade inte ens den mest inbitne Seagull-supportern kunnat tänka sig.
***
Nedflyttade nykomlingen Peterborough förlorade igår hemma mot Notts County med 3-2. En förlust som innebar att den obesegrade hemmasviten i League One igår bröts. The Posh kan ändå glädja sig över att ha två spelare i skytteligatoppen.McLean och Mackail-Smith har tillsammans gjort 11 av klubbens 24 mål.
***
Nykomlingen Bournemouth överpresterar. Klubben vann igår hemma mot Exeter med 3-0 och ligger nu på andra plats i serien. Lika duktiga fast med en mindre poäng på tredje plats ligger Carlisle. The Cumbrians slog igår Hartlepool borta med hela 4-0 och är ett av lagen som skapat en riktig turbulens i årets upplaga av League One. För vem hade trott detta? Att Brighton, Bournemouth, Carlisle och Rochdale skulle ligga i toppen. Två nykomlingar dessutom.
Deras prestationer är makalösa och är i dagsläget klasser starkare än flopplag som exempelvis Southampton och Sheffield Wednesday. Två lag som inlett under förväntan och som igår fortsatte att tappa poäng då man kryssade mot Yeovil respektive Oldham.

Inga kommentarer: