TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 27 september 2010

Sensationernas säsong

Blue Square Premier
Matt Tubbs mål i slutminuten av första halvlek igår borta mot Rushden & Diamonds blev det enda i matchen för Crawley. Det räckte också. För så länge hemmalaget inte lyckades få hål på Michel Kuipers i Crawley målet så var segern given för Crawley. Lilla Crawley som häcklats och hånats under sommaren för alla nyförvärv, lever nu upp till sina stora ambitioner. Man har som mål att ta sig upp till Football League och det ser idag ut att fungera. Efter 11 spelade omgångar leder man nu BSP. Vem hade trott det i somras?

Anfallaren Tubbs som inhandlades från Salisbury under sommaren var förra säsongen i skytteligatoppen. Det var även hans nya kollega i Richard Brodie. Den förra York-anfallaren bildar nu ett livsfarligt anfall med Tubbs och nu ställer sig många frågan om någon kan hota den lilla Sussex-klubben?.

Offensivt flyter det på bra. Tubbs har tillsammans med Craig McAllister och Ben Wright stått för 16 av klubbens 17 mål. Crawley bevisar att det fungerar och lönar sig att värva sig till framgång. Detta skapar givetvis en nyordning i serien. Tippade toppklubbar som Luton, York och Kettering har halkat efter och ersatts av nykomlingar som Fleetwood och Newport i toppen. Fleetwood för exempel värvade anfallaren Vieira från Ebbsfleet och har nu skjutit sig upp i lskytteligatoppen med nio gjorda mål. Nya vindar blåser därmed i den engelska femte divisionen. Det är dock en full omgång som gäller och det återstår att se hur det kommer se ut i tabellen i maj 2011. Tills dess får Crawley, Fleetwood och Newport suga åt sig av segerns sötma.

Inga kommentarer: