TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 24 september 2010

Klassiker

Klassiska matcher i den engelska högsta divisionen är många genom åren. Britterna är som tokiga i statistik och minnen. Fem av de bästa och mest minnesvärda bataljerna har ni här:

2005-05-15 WBA-Portsmouth 2-0
WBA klarar kontraktet i sista omgången då man slår Pompey med 2-0. Albions vinner till skillnad från Palace, Southampton och Norwich. Istället är det nämnda trio som åker ur Premier League. WBA-managern Bryan Robson säger efter matchen att "denna dagen är den bästa i mitt liv".
***
1994-05-09 Everton-Wimbledon 3-2
Tack vare en mycket stark upphämtning i andra halvlek så lyckas Everton med spelare som Anders Limpar och Tony Cottee vända hemma mot Vinnie Jones Wimbledon och vinna. Segern betyder förnyat kontrakt.
***
1986-03-26 Chelsea-West Ham 0-4
Bortasegern som Hammers supportrar än idag talar om. En tid då Chelsea inte alls var uppbyggt på rubel och då Stamford Bridge-klubben stred om varje poäng. Macavennie och Devonshire var stora profiler i West Ham under denna tid.
***
1978-09-02 Liverpool-Tottenham 7-0
En total utklassning under en tid då Liverpool var riktigt duktiga. Ardilles, Villa och Hoddle hade inte en chans då Dalglish, Souness och McDermott ångade på.
***
1958-02-01 Arsenal-Manchester United 4-5
Den sista matchen på engelsk jord för Busby Babes innan flygolyckan i München.
Man avslutade med stil och värdighet.

Inga kommentarer: