TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 20 september 2010

Nordirlands Nytt

* Då Crusaders för en tid sedan hämtade upp underläge till seger med hela 5-4 hemma mot Glenavon så gjorde man det inte enbart med hjälp av spelarna på planen. Den lokala prästen som följer Crusaders matcher på The Seaview hade innan matchen fått ett tecken från högre ort. Enligt prästen, Seamus O´Connor, så skall Gud ha manat på laget. Det är kanske inte för inte som laget just kallas för korsfararna....
Hur som helst så har Crusaders inledning på säsongen tagit dem högt. En tredje plats i ligan efter sex omgångar är rekord för klubben som nu dessutom har både Cilftonville och även dubbla mästarna Linfield bakom sig i tabellen.
****
* Just Linfield har inlett säsongen på ett sätt som får fotbollsfolk i landet att rynka på pannan. Spelet som de regerande dubbelmästarna visat upp är ingen fröjd för ögat. En sjätteplats i serien är ingen direkt vardag för en klubb som Linfield.
****
* Coleraine är fortfarande sist i serien efter endast tre poäng och en vunnen match på de sju spelade omgångarna. Att manager David Platt är kvar är för många en gåta. Förmodligen fick han aningen nytt förtroende då Coleraine i helgen slog amatörlaget Glebe Rangers på bortaplan i cupen med 5-2.
****
* Serieledarna efter sju omgångar heter Glentoran. Den grönsvart-röda Belfastklubben är än så länge obesegrade i ligan och har en serieledning på sex poäng. Att man sedan är åtta poäng före rivalen Linfield får klubben till att ännu mer känna spelglädje.
****
* Nykomlingen Donegal Celtic är den enda klubb som ännu inte vunnit på hemmaplan under säsongens inledande matcher. Men tillskillnad från bottenlagen Dungannon Swifts och Coleraine så har man lyckats vinna på bortaplan och därmed plockat poäng som räcker till en tiondeplats av seriens tolv.

Inga kommentarer: