TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 24 september 2010

Så liten men ändå så stor...

På arenan Forest Gate i östra Lonon spelar den klubb som vunnit FA Trophy flest gånger. Clapton FC från stadsdelen Newham grundades 1878, man grundade Southern League 1894/95 och gjorde sig kända för att vara ett Englands bästa cuplag under 1900-talets första årtionden.
Säsongen 1924/25 blev tre spelare ur laget uttagna till det engelska landslaget.

William Bryant, Stan Earle och Vivian Gibbins skulle bli spelarna som än idag gör klubben unik. Ingen annan amatörklubb som aldrig spelat i de högsta ligorna kan skryta om något liknande. Annan kuriosa är den om då man som första brittiska lag spelade på kontinenten. År 1892 mötte man ett belgisk lagbygge i Antwerpen. Man är också en av få klubbar i de engelska gärdsgårdsserierna som idag har en landslagsman. Craig Heskey heter anfallaren som spelar för ögruppen Antigua & Barbudas U-20-landslag.
Idag spelar man i Essex Senior League. Det kan tyckas märkligt att en klubb med sådana meriter och anor idag inte är någonting alls att räkna med. Ännu märkligare kan det tyckas vara att en klubb med sådana anor som kommer ifrån London inte tas över av någon rik affärsman. En man som skulle kunna lyfta den idag 132 åriga klubben. En sådan man hade blivit lika känd som hela klubben.

Inga kommentarer: