TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 1 juni 2011

The Jags kan förlora sin identitet?

Scottish First Division
Jackie McNamaraGlasgowklubben Partick Thistle presenterade i mitten av maj sin nya manager Jackie McNamara. Firhillklubben och Glasgows tredje största klubb såg framtidshopp efter att man lyckats få till sig Celtics f.d försvarsklippa. Tills sin hjälp fick han även Simon Donnelly, även han f.d Celtic.Idag finns det skeptiker i klubben. McNamara och Donnelly har fortfarande starka band till Celtic och hade gärna sett ett nära samarbete med den grönvita klubben. Klubbens supportrar som tillskillnad från Old Firm-klubbarna är mer skottar än britter och irländare till lojalitet är nu rädda att Thistle skall förvandlas till ett Celtic i miniatyr. En klubb där spelare från Celtic slussas in och ut i truppen och där The Jags, som Thistle kallas för, bästa spelare förhandsplockas av Celtic.
Vore synd isåfall. En klubb med stark identitet efter 135 år som förening och med starka sympatier bland invånarna i västra delarna av centrala Glasgow förtjänar ett bättre öde. Dags för supportrarna att sätta ner fötterna?!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressanta synpunkter. Jag har följt Partick Thistle under 6-7 år och kommer ta upp detta med vänner jag lärt känna i Glasgow...

/Draken