TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 november 2012

Bistert värre i Bristol Rovers

Bristol Rovers tränare Mark McGhee lider antagligen helvetets alla kval för tillfället. Inte nog med att klubben parkerat i tabellens bottenskikt, blotta två poäng från sistaplats - han har även en hel drös med viktiga spelare på skadelistan. Just nu ligger man på 21 plats, en poäng över nedflyttning, och har vunnit endast fyra matcher på hela säsongen.
Klubbens ordförande, Nick Higgs, säger att han "känner med tränaren", som inte kunnat ställa samma lag på planen två gånger de senaste veckorna.

Det började med att Matt Harrold, som även var klubbens främste målgörare förra säsongen, skadade sitt knä tidigt på säsongen, samtidigt som lagkapten Matt Gill och försvararna Bolger och Woodards spenderat större delen av året vid sidan av planen.
Och som grädde på moset verkar nu även Tom Parkes försvinna ett tag framöver, efter en befarad vristskada i den för övrigt rätt dråpliga 4-0 förlusten mot Port Vale.

Higgs säger att:
"-Mark sliter röven av sig för att försöka få in nya spelare i truppen, och vi har en lista på tänkbara namn som vi går igenom. Men jag är mycket oroad. Hittills har det inte gått för mycket av säsongen, men vi har en lång resa framför oss." McGhee tog över som tränare på Memorial Stadium efter Paul Buckle i januari. Klubben låg då blotta fem poäng från nedflyttning, men han lyckades lyfta laget till en hedrande 13e plats vid föregående säsongs slut.Men nu börjar pressen på den tidigare Brighton-bossen bli allt mer påtagligt.Ordförande Higgs igen:"Vi lever alla under trycket. Det här är inte godtagbart, och verkligen inte där vi vill vara! Men det finns mycket kvar att spela för. Om vi vinner nästkommande match har vi bara fyra poäng upp till tabellens mitt, och 10 poäng till uppflyttningskval. Jag kommer definitivt fortsätta att backa upp vår tränare och hans uppgift att ta klubben framåt!"

Inga kommentarer: