TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 16 november 2012

Grannfejden.

Tottenham har inte placerat sig före Arsenal i ligan sedan 1995. Nu säger manager André Villas-Boas att i år måste man göra det. I alla fall om man vill nå en Champions League-plats.
"Vi måste (göra det). Som jag ser det är det väldigt tydligt att Manchester United, City och Chelsea har ett race om titeln. Vi tävlar om fjärdeplatsen, men som alla förstår är det svårt, med tanke på konkurrensen.".

Förra säsongen slutade Tottenham fyra och Arsenal trea. Men Spurs fick ju ingen CL-plats, i och med att Chelsea (grannarna är värst...) vann CL och en fjärdeplats därmed inte var kvalificerande. Villas-Boas tycker dock att hans klubb närmar sig Arsenal.
"Vi närmar oss, definitivt. Dock ser man på de senaste årens resultat, att de har varit bättre på att nå de platserna. Men det är helt klart inom räckhåll.".

TLC konstaterar att ja, Villas-Boas och hans Tottenham kan helt klart lyckas med det de förutsätter sig. Samtidigt har ett par av de inte lika väntade klubbarna startat väldigt starkt. Everton, West Bromwich, West Ham. Samtliga ligger just före Spurs i ligan, för tillfället. Arsenal en poäng efter. 27 omgångar återstår, många poäng skall fördelas. Men med start i morgondagens derby mot Arsenal, är det ett bra tillfälle för André Villas-Boas att visa att hans tes håller. Game on!

Undertecknad reser till London imorgon. Inget London-derby på schemat, dock. Med lite tur hinner vi se andra halvlek på lämplig pub. Det stora med denna resa blir istället Millwall-Leeds på söndag. Rapport därifrån, förstås, i sinom tid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ah, skönt stökig match... Have fun!