TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 november 2012

Tippa med TLC

Uselt förra veckan också, bara sju rätt. Noterbart är att samtlga spikar skitit sig de två sista veckorna och det måste ju vara någon form av rekord.
Chansspiken på Peterborough såg ju länge ut att gå in men två sena mål av gästande Palace gjorde att det inte blev så.....
I dag tror jag att Liverpool och City gör det dom ska i match 1 och 2, att WBA kan chocka Chelsea och att Hull tar en trea på St Andrews.

Stryktipset
Antal rätt: 9,167
Singelstreck: 35/72     48,6%
Halvgarderingar: 39/48    81,25%
Matematiska halvgarderingar: 10/12    83,3%
1  2:or 17/21    80,95%
Singelkryss: 2/5    40%

Topptipset
Antal rätt: 6,167
Singelstreck: 20/36    55,55%
Halvgarderingar: 42/48    87,5%

1 Liverpool-Wigan    1
Liverpool har sett allt bättre ut på slutet men vinner för få matcher. Här återkommer Agger, Skrtel, Reina och Shelvey efter skador. Suarez superhet för tillfället. Wigan är lite upp och ner. Kommer troligtvis backa hem och kontra. Tror man får svårt, kör ettan ogarderad.
2 Manchester C-Aston Villa    1
City är forsatt obesegrade, få skador och offensiven är grym. Villa har det jobbigt och dessutom skador på ett par nyckelspelare. Säker etta.
3 Newcastle-Swansea    1x
Hemmalaget har inte nått upp till förra säsongens nivå och har en del skador på viktiga spelare. Tiote återkommer efter avstängning. Även Swansea har en del skador + att bortaspelet är sisådär. Max en poäng, 1x.
4 Queens PR-Southampton    1x2
Bottenmöte. Viktig match för båda lagen. Har en en känsla av att Hughes ryker om det inte blir vinst här. Gästerna måste få ordning på försvarsspelet. Svårtippat, alla tecken.
5 Reading-Everton    2
Fortfarande ingen seger för hemmalaget men spelet har varit bättre på slutet. En del skador nu. Everton kör på och är oerhört svårstoppade. Jag spikar tvåan.
6 West Brom-Chelsea    1x2
WBA är säsongens stora överraskning och mycket starka på hemmaplan. Ben Foster skadad. Chelsea har haft det tyngre på slutet och har en svår och viktig bortamatch mot Juventus på tisdag. Kapten Terry skadad. Luiz och Oscar vilas ev efter veckans resande t/r till Sydamerika. Jag helgarderar.
7 Birmingham-Hull    2
Hemmalaget har varit extremt ojämna hittills under säsongen. Hemmaspelet som tidigare varit laget signum är som bortblåst. Viktige Davies skadad. Hull hänger med i toppen och är starka bakåt och här tror jag matchbilden blir precis så som Hull vill ha den. Jag chansar och kör tvåan ogarderad.
8 Cardiff-Middlesbrough    1x
Toppmatch. Cardiff har åtta raka segrar hemma och idag återkommer viktige Bellamy. Grym form hos gästerna, åtta raka utan förlust. Inlånade McEachran skadad och ev missar även Woodgate och thomson matchen. 1x känns helt rätt.
9 Bristol  C-Blackpool    1
City har förlorat sju matcher i rad och har en del skador. Nu måste man spela tight, prioritera försvarsspelet och utnyttja chanserna som dyker upp. Neil Danns inlånad från Leicester. Gästerna är mycket upp och ner och ytterst svårtippade. Offensiva duon Phillips och Taylor-Fletcher saknas pga skador. Jag chansar och kör ettan ogarderad.
10 Burnley-Charlton    1
Burnley är riktigt bra hemma på Turf Moor och där tar man sina flesta poäng. Austin vräker in mål. Gästerna är svårspelade och har spelat bra på bortaplan. Här är jag dock helt inne på att hemmalaget löser det här och vinner en tät och jämn match. Etta.
11 Crystal P-Derby    1x2
Trots managerbyte verkar det inte finnas något som kan stoppa Palace för tillfället, hela 13 raka utan förlust. Jag tycker dock att man blivit vansinnigt stora favoriter här, ettan är streckad till hela 71% och det är helt galet. Derby kan spela helt avslappnat och poäng och segerchansen är betydligt större än vad tipparna tror. Jag helgarderar.
12 Huddersfield-Brighton    1x
Huddersfield hänger på i toppen och formen är god. Beckford & Church startar på topp. Gästerna har haft en liten svacka men det känns som de är på väg uppåt i form. 1x får det bli.
13 Watford-Wolverhampton    x2    M
Watford känns fortfarande väldigt svårbedömda och segern senast mot Leeds drar jag inte alltför stora växlar av. Wolves får det inte att funka och frågan är om inte Solbakken gjort sitt om det inte vänder snart. Henry avstängd. Teckenfördelningen 51-28-21 känns dock lite konstig, för mig är Wolves ett klart bättre lag och poängchansen är större än vad tipparna tror. x2 känns helt rätt.

Topptipset: 1, 1, 1x, 1x, 2, x2, x2 och 1x2.

Trevlig helg alla tippare!

Inga kommentarer: