TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 27 november 2012

Celtic-anfallare hyllar terrorist


Anthony Stokes är i farten igen. Celtic-anfallaren som förra året fick hjälpa sina föräldrar att rentvå sig efter att polisen funnit ammunition på deras pub i Dublin, är åter en rubrikernas man. Stokes hyllade idag öppet på sin twitter en avliden IRA-terrorist. Terroristen och IRA-ledaren Alan Ryan som mördades i september kommer framöver ha en minnesfest där Stokes är med och finansierar kalaset. I vilken klubb som helst i Storbritannien hade denna aktivitet blivit bannad. Så som sig bör. Stokes spelar i Celtic. Det blir hans livlina och på så sätt blir han en supportrarnas man. Tragiskt men sant.

15 kommentarer:

Anonym sa...

"Avliden"? Han vart avrättad av maffian för att han jagade iväg flertalet knarklangare (utan att ha ihjäl någon). Men ni kanske tycker det är helt okej att langa knark till 11-åringar i arbetarkvarteren i Gbg?

Langham sa...

Det var inget nyanserat inlägg av dig "Anonym" och jag vet inte i vilket håll jag skall börja. Förstår att du är irriterad och inser att du är Celtic-supporter av texten att döma. Nej, att langa knark till barn är inget man uppskattar i Göteborg och har svårt att tro det i övriga städer heller för den delen.

Langham sa...

Ser även att du hänger upp dig på ord. Läs hela texten istället.

Anonym sa...

Men du tycker din egen starkt politiskt färgade text är nyanserad? Trodde inte det här var en politisk blogg nämligen. Fakta är att Ryan blev avrättad för att han bekämpade knarklangning, inte för att han eventuellt var en volontär.

Langham sa...

Detta är inte en politisk blogg. Detta är en brittisk fotbollskulturell blogg. Jag skildrar Anthony Stokes koppling till en IRA-medlem i texten. Texten handlar om Stokes hyllning till IRA. Att mannen blev mördad av knarklangare är beklagligt i sig.

Anonym sa...

Då väntar jag med spänning på langhamcourts artikel när någon Linfield-spelare gör en sorgemanöver om någon UVF eller UDA-medlems död. Då ska denne också benämnas "terrorist" om bloggen inte är politiskt färgad åt något håll.

Langham sa...

Den spänningen kanske kommer dig förr eller senare.

Anonym sa...

Förresten, för att kallas "terrorist" måste man väl rimligen begått en terrorhandling? Exakt vilka terrorhandlingar har Ryan begått? Jag vet nämligen inget om detta, är han dömd för något? För du har väl inte läst extremlojalistiska skrifter och sidor och hämtat informationen?

Langham sa...

IRA som gruppering och organisation är terrorisstämplade. Det vet du själv om. TLC är som sagt en BRITTISK fotbollskulturellen blogg som berör brittiska intressen inom sport och övrig kultur. Vi är en opolitisk blogg som sagt. Vill du fortsätta skriva och diskutera politik så får du göra det på liknande bloggar/sidor. Tack.

Anonym sa...

Nu var han iofs i Real IRA.

Och det var knappast så att han stoppade knarklangning utan istället så att han i norra Dublin tyckte att Real IRA skulle ha procent på knarkhandeln i området. Det tyckte inte de irländska brottssyndikaten.

Därför vart han skjuten. Dörför valde organised crime att avrätta honom.

MQ

Loyal sa...

Fenian scum

Marcus sa...

Anonym - Varför skall TLC ta ställning mot UVF och UDA? Trodde att detta var en brittisk blogg och ingen irisk.

Mats sa...

Orka snacka politik. TLC har förklarat det tidigare.

Anonym sa...

Jag fattar inte problemet; stör man sig på vad som står i bloggen så slutar man att läsa. Simple as that.

/H

d-day sa...

Äntligen lite jävla debatt och snack på bloggen. Det visar att den berör.

Beroende på vem av bloggens skribenter så skulle texten förstås ha kunnat se olika ut.
Men primärt är vi, som Langham mycket riktigt förklarar ovan, en fotbollsblogg som inkluderar rätt mycket mer än det som händer innanför de vita linjerna. Framförallt då det som handlar om det brittiska. Oundvikligen kommer vi ibland också skriva en del om det iriska. Bra så.
Vi kanske till och med nämnder en och annan italiensk sak, egyptisk, svensk, kinesisk. Men på ena eller andra sättet kommer det att ha anknytning till den brittiska fotbollen. Ibland långsökt, ibland direkt.

Driv på, håll med, håll inte med. Skriv kommentarer.