TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 24 november 2012

Tippa med TLC

Det är helt klart att den rätta turen saknas för tillfället, Bristol C tappade till 1-1 i 92:a minuten och både Burnley och Wolverhampton åkte på tidiga utvisningar vilket spolierade deras vinstchanser.
Denna vecka tror jag på få kryss, att Leeds kan skrälla och att Barnsley vinner över topplaget Cardiff.

1 Everton-Norwich    1x    M
Everton slarvade bort segern senast och bör vara rejält revanschsugna. Fellaini avstängd och Neville skadad. Gästerna har imponerat på slutet med segrar mot bl.a Arsenal & United. Försvaret är riktigt stabilt men offensiven funkar inte riktigt som den ska. Kommer nog spela försiktigt och försvarsinriktat och försöka få med sig en poäng hem. 1x känns helt rätt.
2 Manchester U-Queens PR    1
Ronney återkommer troligtvis efter att ha vilats i veckan. Truppen är stark och bred. QPR har sparkat managern. Formen är svag och dessutom en del skador. Känns som det inte kan bli annat än etta här....
3 Stoke-Fulham    1
Stoke svarade för en stark insats senast borta mot West Ham. Whitehead åter tillgänglig. Fulham har spelat bättre än de brukar på bortaplan. Nu saknas viktige Hangeland pga utvisningen senast. Tror på en tät och jämn match men jag tror att Stoke drar det det längsta strået och avgör matchen. Etta.
4 Wigan-Reading    1x2
Lurig match. Wigan stod upp bra senast mot Liverpool men efter första baklänges målet var man chanslösa. Nu har man dessutom åkt på ett gäng skador, bla saknas Watson och Caldwell. Reading tog säsongens första seger senast och har bara en förlust på sju senaste. Bra skrällchans. Helgardering får det bli.
5 Barnsley-Cardiff    1
Barnsleys hemmaspel har varit lite sämre än vad vi vart vana vid. Dessutom svag form, bara en seger på tio senaste. Matchen senast var dock ett steg i rätt riktning och nu har man dessutom lånat in Sinclair, Greening och Buzsaky för att förstärka laget. Cardiff hänger med i toppen men nu har man en del skador + att bortaspelet inte är något att hurra för. Jag chansar och kör ettan (streckad till 22%) ogarderad.
6 Blackpool-Watford    1  2
Klurig match. Blackpool är ojämnt men har spelat hyggligt på slutet. Watford har fått ordnng på spelet och tagit 10 poäng på fyra sista matcherna. Öppet spel och många mål, 1 2 får det bli.
7 Brighton-Bolton    1  2
Hygglig form för båda lagen. Hemmalaget återfår sin förstemålvakt. Bolton obesegrat under nye managern Freedman. Trots att båda lagen kryssar ofta så tror jag att något av lagen avgör en tät och jämn match. 1 2 kör jag på.
8 Charlton-Huddersfield    1
Nykomlingsmöte. Bra form för hemmalaget, tre raka segrar och dessutom har man förstärkt med Frimpong från Arsenal. Gästerna har en del spelare tveksamma pga småskador. Jag chansar och kör ettan ogarderad.
9 Hull-Burnley    1x2
Lurig match. Fin form för hemmalaget men man har blivit väldigt stor favorit här. Burnley är oberäkneliga och har livsfarlige Austin i anfallet. Dessutom har man grym statistik mot Hull, sex raka segrar. Jag helgarderar men hoppas x och 2 som skulle rensa fint bland inlämnade system.
10 Ipswich-Peterborough    1
Bottenmöte. Hemmalaget åkte på en rejäl omgång senast och jag räknar med en hel ändringar i laget. Borde kunna bättre än man visat hittills. Gästerna har förlorat fyra raka och dessutm verkar det vara lite oroligt i truppen. Jag spikar ettan.
11 Leeds-Crystal P    1x2
Två lag med motsatt formkurva. Leeds har bara vunnit en av nio senaste. Nu har man stärkt upp försvaret med Tate från Swansea och mittfältet med Jerome Thomas från Charlton. Gästerna har inte förlorat på femton matcher men jag har ändå svårt att släppa tanken på att de överpresterar rejält. Jag chansar och tar med alla tecken.
12 Sheffield W-Leicester    1  2
Svårtippad match. Hemmalaget saknar avstängde Llera men har lånat in backen Helan och skadeförföljde Sidibe för att få fart på anfallet. Leicester saknar sin bäste målskytt Nugent och agerar ibland svagt på bortaplan. 1 2 får det bli.
13 Wolverhampton-Nottingham    x
Solbakken har kvar sitt jobb trots att man inte presterat som förväntat. Svårt att avgöra matcher och därför många kryss hemma. Forest  är svårslagna och stabila. Förlorar sällan och kryssar mest i championship. Jag chansar och kör krysset ogarderat.

Topptipset: 1x, 1, 1, 1x, 1x2, 1 2, 1x och 1.

Trevlig Lördag och lycka till med tippandet!

1 kommentar:

Kommissarie Barnaby sa...

Längtar redan till lördag och tippa med TLC. Det är en av höjdpunkterna på veckan faktiskt. Vill förövrigt tacka för en oerhört bra blogg är inne här och läser flera gånger om dagen. Fortsätt med det grymma jobbet =)