TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 17 maj 2013

Det ryktas, tisslas och tasslas

Ryktena nu under våren är många, några kalla och andra heta. Mycket skitsnack men också mycket intressant. TLC har snappat upp lite under dagarna.
***
Sedan det avslöjades att Wayne Rooney ville bort ifrån Old Trafford så skall flera klubbar visat intresse både i Storbritannien och i Europa. Den 27-årige anfallaren har dock meddelat att han inte har som avsikt att lämna Storbritannien. Detta öppnar upp för Chelsea, Newcastle och Celtic som visat intresse. Idag sällade sig Arsenal till skaran. The Gunners, uppges enligt Daily Mail, vara villiga att diskutera ett bra kontrakt med anfallaren.
***
Det ryktas alltid om Tottenham. Spurs har många järn i elden och ett av dem är i Spanien. Barcelonas anfallare David Villa sägs, enligt Daily Mirror, vara nära Londonklubben. Samma tidning avslöjar också att Spurs gör allt för att få behålla Gareth Bale. Walesaren erbjuds ett drömkontrakt på 170,000 pund i veckan
***

Rafael Benitez förde Chelsea till Europa League-titeln och lär lämna under sommaren. Till The Sun säger han att han är "övertygad om att Mourinho kommer tillbaka" och att "för 100 miljoner pund som Mourinho kommer få använda sig av till spelarköp" kommer portugisen åter att vinna ligan med Chelsea.
***
Den 17-årige Southampton-försvararen Luke Shaw spås en lysande framtid. Experter anser idag att den engelska U21-landslagsspelaren är den bästa vänsterbacken i Premier League. Just därför så står Chelsea och Spurs nära att signa spelaren, uppger The Times.
***

Daily Mail ugger idag att West Ham frågat Chelsea om lov att få låna in Lukaku nästa säsong. Den 20-årige belgaren kan dock komma att säljas under sommaren. 20 miljoner pund "avskräcker inte en kvartett engelska klubbar och lika många europeiska", skriver tidningen.
***
Benficas mittfältare Nicolas Gaitan ledde portugiserna till final i Europa League. Idag vill flera storklubbar värva 25-åringen. Manchester United är en utav dessa. "-Han passar in i vår framtidsvision", säger en talesman för klubben, enligt Daily Express.
***

Manchester City satsar om under sommaren med ny manager och ett nytt lag. Det är tanken. En av spelarna sägs, enligt The Times, vara Jesus Navas. Den 27-årige Sevilla-mittfältaren är mycket nära ett avtal med den ljusblå klubben.
***
Stoke City och dess manager Tony Pulis vill stärka defensiven i truppen till nästa säsong. Ett steg i rätt riktning är därför att värva Guilherme Siqueira. Den 27-årige vänsterbacken från spanska Granada är Pulis förstaval under sommaren, skriver idag websajten talkSPORT.
***

Matej Vydra vann skytteligan i Championship med Watford denna säsongen och är nära att ta Hornets till Premier League. Idag avslöjar Daily Express att Arsenal, Spurs och Fulham visat intresse över att värva den tjeckiska anfallaren som är på lån till Watford från Udinese.
***
Wigan åkte ur Premier League denna säsong. En av dess spelare kan komma att spela där nästa säsong igen. Daily Mirror skriver idag att West Bromwich manager Steve Clark erbjudit anfallaren Franco Di Santos ett kontrakt. 27-åringen "skall fundera på det", skriver tidningen.
***
Christian Benteke räddade Aston Villa från nedflyttning denna säsongen. Vill man behålla honom till nästa så kommer man att få "chockhöja lönen annars flyttar han", det säger idag belgarens agent till tidningen Metro.

Tidigare har samtliga storklubbar i Premier League meddelat intresse om den 22-årige anfallaren.
***
Aaron Lennon och Spurs har varit ett par i åtta år. I sommar kan det ta slut. Daily Mirror hävdar idag att den 21-faldiga landslagsmittfältaren är nära ett avtal med italienska Inter. Hans agent är förvånad över att " inga engelska klubbar har hört av sig"
***
Nykomlingen Hull City vill stärka sitt anfall med West Bromwich-anfallaren Peter Odemwingie. 31-årige Odemwingie är manager Steve Bruce förstaval som nyförvärv under sommaren, skriver Daily Telegraph idag.
***

Newcastles veteran Steve Harper, 38 år, kommer att lämna klubben efter att ha tillbringat 20 år i den. Till The Independent säger han idag att privata bekymmer och depression varit nära att knäcka målvakten under åren.
***
Avslutningsvis så kan TLC meddela att amerikanska medier idag skriver om att Frank Lampard på senare tid blivit kontaktad av den amerikanske vännen och LA Galaxys-anfallare Landon Donovan. 31-årige Donovan har "hela tiden försökt att övertala Lampard om att komma över till MLS". Lampard valde ändå att förlänga med Chelsea.

Inga kommentarer: