TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 19 maj 2013

Tack för allt Beckham

David Beckhams framgångsrika fotbollskarriär är över. Efter flera år i diverse världsklubbar och spel i den amerikanska jippoligan så lade den 37-årige mittfältaren igår skorna på hyllan.
En 20 år lång karriär är över för en spelare som gjort sig lika känd för sitt privatliv som för sina insatser på fotbollsplanen. TLC väljer att tacka Beckham för det vi sett av honom under åren i England. Där skrev han historia med United.

Han skrev sitt första kontrakt med Manchester United 1991 och debuterade för A-laget 1992 som sjuttonåring. 1995 var han under fem matchers spel utlånad till Preston North End innan han samma säsong, vid 19 års ålder, gjorde debut i Premier League. Han var kapten i United för första gången den 21 oktober 2000 i en match mot Leeds United i ligan, då han ersatte den skadade lagkaptenen Roy Keane. 

Under tiden i United vann han sex ligatitlar, FA-cupen två gånger och Champions League 1999. Totalt gjorde han 65 mål på 265 ligamatcher för klubben, och 81 framträdanden i Champions League med 15 gjorda mål.
Detta facit tillsammans med 115 landskamper och 17 mål mellan 1996-2009 gör Leytonstone-sonen David, son till West Ham-supportern Ted, till en av Englands största och mest populära genom tiderna. Tack för alla minnen Beckham. Det förtjänar du.

Inga kommentarer: