TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 1 maj 2013

Storslam

På sina håll har man under säsongen kunnat läsa om Tottenham Hotspur som ett "one man team". Det har förstås syftat på Gareth Bale och den säsong han har haft. Och visst har den varit något extra. Ytterst välförtjänt har han därför tilldelats priserna för både Årets unga spelare och Årets spelare. 

Den säsong som Tottenhams ytter/inner/anfallare har haft, är något extra. Och det är ingen underdrift att säga att Spurs hade varit ett mittenlag, snarare än en utmanare om CL-platser, om inte walesaren hade funnits i laget.
Som supporter till Tottenham är det förstås en fröjd att se honom spela. Det tror jag att också andra lags supportrar håller med om (så länge deras eget lag inte står på andra planhalvan). Om Bale dessutom kan slipa bort en del av sina filmningar (och därmed slippa ett antal gula kort per säsong...). Ja, då är han i det närmaste komplett.
Speed, stark på huvudet, vass avslutade, precisa inlägg. Jag förstår att Villas-Boas är angelägen om att klara en topp 4-placering. Det är nämligen vad som krävs för att man skall kunna behålla Gareth Bale i norra London, enligt Villas-Boas själv.
Man kan ju annars ana att en toppduo i Spanien har övertalningsförmåga och pengar nog att locka Bale söderut.

Gareth Bale är ju än så länge bara 23 år. Det innebär att han har många goda år framför sig, om han får vara skadefri. Man får förstå att han letar och längtar efter CL igen. Speciellt som ju hans landslag inte är med och spelar mästerskap särskilt ofta. Så för Tottenham är det sannerligen en intressant och viktig avslutning på säsongen som väntar. Man får försöka vinna sina matcher och hoppas på att någon av konkurrenterna tappar några poäng.
I så fall kan vi få se Bale i liljevitt också nästa säsong.

Inga kommentarer: