TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 11 maj 2013

Glenn Murray - reaktionernas man

Nämn namnet Glenn Murray i Croydon, Brighton och hela A23-området och du får direkt reaktioner. Den 29-årige anfallaren, född och uppvuxen i nordvästra England, har satt avtryck i området söder om London.
Hat och kärlek om vartannat. Det är inte konstigt. Murray spelade 118 matcher och gjorde 53 mål i Brighton mellan åren 2008-201l. Han var älskad av supportrarna och spåddes en framtid i någon av de stora Premier League-klubbarna. Nackdelen var att han blivit lite för gammal för att konkurrera med världsspelare. Istället hamnade han i en klubb som ingen hade kunnat ana att han skulle hamna i. I värsta rivalen Crystal Palace. 
"-Inte ens i våra tråkigaste skämt och mardrömmar fanns denna övergång. Jag blev illamående då jag hörde det första gången", skriver en Brighton-supporter på klubbens forum.
Free Transfer dessutom eftersom Murray vägrat skriva på nytt kontrakt. Avskyn var total och spelaren fick livvakter för att gardera sin säkerhet.

Hade Palace gjort en bra sportslig värvning så var det etiskt orätt. Det ansåg supportrarna till Selhurst Park-klubben. Då Murray debuterade för Palace hängde flaggan "We do not want a Judas" på kortsidan. 
De största belackarna skulle snart tina upp. Murray levererade även för Croydon-klubben. Denna säsongen vann han skytteligan i Championship med 31 mål. Murray är idag spelaren som skall skjuta manager Ian Holloway och laget till Premier League. 
Han hade chansen igår i kvalmatchen, just mot rivalerna och förra klubben, Brighton. Han tog den inte.

Istället skadade han sig och blev utbytt. Idag skriver engelska tidningar om att ligament i knät är skadade. Karriärens match på måndag är i fara och idag ser det ut som att Glenn Murray kommer att missa returen till sin gamla stad, lag och publik.
Matchen igår då? Jo, 0-0 inför 23,294 åskådare på ett Selhurst med bra stämning. I returen på måndag kommer det garanterat bli mer folk och mål. Vad som inte är garanterat är att Glenn Murray spelar. Otur, säger en del. Ödet, säger andra.

Inga kommentarer: