TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 24 maj 2013

Missbedömningen

Den förre försvarsspelaren Gareth Southgate är med sina 57 landskamper för England ett känt namn i engelsk fotboll. 504 matcher på elitnivå för tre klubben från 1988-2006.
Då Crystal Palace manager Steve Coppell 1988 plockade upp den då 18-årige ynglingen Gareth Southgate till A-truppen så var det inte många som trodde på någon framtid för spelaren. "-Han är skör i ben, har ingen muskulatur och han borde uppsöka en frisör. Killen ser ut som en flicka.", skrev en lokal sportjournalist som övervakade allt runtomkring Palace. Sportjournalisten som då ansåg sig ha koll på allt som hände i klubben skulle dock ändra sig med tiden. 152 matcher under fyra år och lagkapten i det Palace som 1994 gick upp i Premier League. Då Palace 1995 åkte ur Premier League så dök Aston Villa upp. 2,5 miljoner pund lade Birminghamklubben upp för Southgate. Villa hade gott om mittfältare men inte så bra bredd bland försvarare.  Manager Brian Little gillade mittfältarens defensiva färdigheter och Southgate skolades därför om till mittback. Det var ett val som gick hem. Några månader senare tog Terry Venables ut Southgate till landslaget.

En journalist på Birmingham Post valde att vid landslagsuttagningen ringa upp sin kollega i Croydon för att påminna honom om uttalandet om Southagte 1988. Journalisten gick inte att nås. Senare kom det fram att samma man bytt idrott till cricket. Ett riktig stolpskott, kan man lätt säga så här i efterhand.

Inga kommentarer: