TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 7 maj 2013

Gammal rivalitet rostar aldrig


Kvalet till Premier League börjar imorgon med första matchen mellan Leicester och Watford. En match som förvisso är matchen mellan rika ägare med förhoppningar om att skapa framtida etablerade Premier League-lag men som inte alls har samma rivalitetsstatus som fredagens möte då Crystal Palace tar emot Brighton. 

Croydon och Brighton - bara en väg skiljer ställena ifrån varandra. A23-derby, döpt efter just denna väg. Brighton är Palace största rival, större än både Millwall och Charlton och de bägge klubbarna har genom åren haft en hel del oroliga och stökiga tillställningar med varandra. 92 bataljer sedan 1920. Störst var hetsen då Terry Venables styrde Palace och Alan Mullery hade samma post i Brighton. Duon hatade varandra och det smittade av sig på spelare och publik. Det har suttit i närmare 40 år. Hårda känslor styr än idag.

Man kommer dock inte träffas på Wembley vilket många lekte med tanken innan lottningen.
Just detta fick en supporterpolis att pusta ut. Till tidningen The Argus säger han; "Jag har jobbat med detta i årtionden men mötena mellan dessa lagen är alltid svettiga. Jag är glad å mina kollegors vägnar att de båda inte möts i final på Wembley. Det hade kunnat sluta med katastrof" Polisen befarade stök som nu kommer att utebli på Wembley. Övertid på fotbollplanen är därmed mer trolig än på gatan.

Inga kommentarer: