TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 20 maj 2013

DiCanio vill få fason på Sunderland

Det krävs en DiCanio för att få fason på Sunderland? Laget som aldrig lever upp till förväntningarna trots alla miljoner pund som pumpas in. Italienaren har satt avtryck sedan han kom till klubben. Media och supportrar hänger upp sig på DiCanios politiska värderingar utan att se till hans ledaregenskaper som fotbollsmanager. På den positionen är han oklanderlig. En fältherre med klara direktiv; "-Arbeta hårt, bra och lojalt - eller gå". Igår fick hans spelare veta hut. "Ni är patetiska", sade han till en handfull spelare efter förlustmatchen mot Spurs. Spelare som vikt ner sig under säsongen och orsakat klubbens supportrar lidande. Sju truppmedlemmar blev dessutom bötfällda för bristande disciplin.  DiCanio säger vidare till pressen att; "De spelare som blivit bötfällda har ingen framtid i klubben. Inte om jag är manager här till hösten." Helt förståeligt. Sunderland klarade sig kvar på grund av att de tre andra klubbarna under dem var sämre.
Auktoritet och hot, är det så slipstenen Sunderland skall dras? Ja, uppenbarligen. Något måste hända och då är drastiska åtgärder ett måste.

Hade det inte varit för politiken som ständigt omger honom så hade DiCanio idag varit manager i en storklubb.
Var sak har sin plats. DiCanios arbete i fotbollen kan bli hur stort som helst. Attityd och ledaregenskaper som få har och som många saknar.

Inga kommentarer: