TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 augusti 2013

DMF gjorde Chesterfield till en kall klubb

När Chesterfield FC säsongen 2010/11 invigde 13-miljoner-punds-bygget B2net Stadium så var det med blandade känslor som supportrarna gästade den nya arenan. Förra arenan Saltergate som klubben spelat på under de 139 föregående åren var nu ett minne blott. En arena där generationer med Chesterfield-supportrar växt upp hade nu bytts ut mot ett modernt skrytbygge, dock liten (publikkapacitet 10,504) men ändå med fina faciliteter och modernt utrustad.
Supportrarna fick smaka på den Moderna Fotbollen direkt. Invigningsmatchen mot Derby County slutade inte bara med förlust, 4-5, utan också med regelvidriga trakasserier utav supportrar. Vakter och polis ledde ut folk som reste sig upp eller som skanderade "förbjudna ord". Klubben portade efter matchen 10 supportrar för "beteendet som inte hör hemma på en fotbollsarena".

Vilket beteende handlar det om? Signaturen Harry skriver på Chesterfields supporterforum; "-På Saltergate kunde man leva ut hela sitt känsloregister. Det var ett andra hem och där skulle inge få säga till dig hur du som vuxen människa skulle uppträda. Med ens klubben bytt upp sig till något finare och bättre så höjde man ribban. Chesterfield som alltid haft nära relationer med sina supportrar blev nu en distanserad klubb som utsöndrade förakt och kyla. Livstidslånga supportrar portades för att man vägrat sätta sig ned på en halvtom arena, folk kastades ut och blev utsatta för polisbrutalitet för att man skrikit svordomar i stridens hetta. Ingen av oss gjorde en kriminell handling, istället stod polis och styrelse för den - rent fascistoidt beteende från dess sida. Jag känner inte igen mina kära gamla klubb. En sådan här framtid vill jag inte vara en del utav."
I en modern fotbollvärld är det nya regler och lagar som gäller. Direkt sanktionerade utav element som få en att tänka på diktatur. Det är den fotbollsvärld vi lever i, sitt ner, lyd och håll käft. Då är du en mönstersupporter. Tillrättalagt och präktigt men också frihetskränkande och förslavande. Du som supporter har förlorat.

Tipstack till Tommy S

Inga kommentarer: