TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 8 augusti 2013

Preston bäst i stökigt derby

Bråkigt på och utanför arenan, planinvasion och en skadad funktionär. Det blev resultatet av Lancashirederbyt mellan Preston och Blackpool då de i måndags möttes i den första omgången av Ligacupen. Hemmalagets mål i den 87 minuten blev en utlösande faktor. Över 200 hemmasupportrar sprang in på plan för att fira målet och för att håna gästerna. Polisen satte in kavalleriet och i den tumult som uppstod skadades en funktionär då denna blev nedtrampad av en polishäst. Blackpools manager Paul Ince är idag kritisk till polisens och arrangörens agerande. 
Some Preston supporters ran on to the pitch at the final whistle
Till BBC Sport säger han; "-En sådan här match är av högsta dignitet. Ett stort derby med mycket känslor och spänningar. Jag anser att funktionärerna var underbemannade idag och att polisen var dåligt förberedda. I en sådan här tillställning så måste du vara förberedd på allt." Ince får medhåll av sin kollega i Preston, manager Simon Grayson som menar på att; "dessa matcherna är på allvar. Det är tjänstefel att säga något annat." Lancashireklubbarnas managers har fattat poängen. Polisen i Preston hade att göra i måndags. Sex supportrar greps för våldsamheter och ett femtiotal omhändertogs. En talesman för polisen i Lancashire sa till Mirror på tisdagen; "-En del hade längtat efter både fotboll och stökigheter lite väl för länge."
Derbynerver, kort och gott.
Fans invade the pitch at the final whistle of the Capital One Cup first round match between Preston North End and Blackpool at Deepdale

Inga kommentarer: