TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 augusti 2013

Tippa med TLC

Ren och skär katastrof förra veckan, så pinsamt dåligt att jag inte ens vill skriva ut antalet rätt här.
Dagens kupong ser också svår ut och det finns bra chans till god utdelning.

Veckans drag blir Leicester, jag ser dem som ett klart bättre lag än Derby och vinstchansen bör vara hygglig trots bortaplan. QPR känns också som en vettig spik. Vilka kan skrälla då? Som jag ser det har Fulham bra chans uppe i nordost och jag tror även att mina seriefavoriter i Wigan kan gå på en motgång nere på sydkusten.

1 Arsenal-Aston Villa    1x    M
Hemmalaget har jagat förstärkningar hela sommaren utan att få napp. Arteta skadad och ett par andra tveksamma. Villa kommer precis som förra året hålla till på nedre halvan och jag tror att man helt enkelt inte räcker till mot Arsenal. Premiär är dock alltid premiär så i jakt på stora pengar chansar jag och ta med krysset på systemet.
2 Norwich-Everton    1
Två svårbedömda lag. Hemmalaget har förstärkt vettigt (van Wolfswinkel, Fer och Hooper) och kommer även denna säsong ta sina flesta poäng hemma. Everton har tagit in ett par spelare från Wigan och ska tydligen bli ett mer "spelande" lag. Jag är skeptisk... Jag chansar och spikar ettan, streckad till 27%.
3 Sunderland-Fulham    1x2
Klurig match. Di Canios Sunderland kan komma allt från nia till att slåss om nytt kontrakt. Börjar säsongen med Brown och Fletcher på skadelistan och med Gardner och Vaughan avstängda. Gästernas värvningar ser intressanta ut och igår fick man även klart med giftige Darren Bent. Bortaspelet har varit Fulhams stora problem de senaste säsongerna. Jag helgarderar.
4 West Brom-Southampton    1x
WBA tappade allt i våras efter en grym höst. Lukaku borta och ersatt med Anelka, ett riktigt bottennapp i min värld. Gästande Southampton har byggt vidare på förra årets trupp och något liknande som förra året (14:e plats) är att vänta sig. Tror man startar med max en poäng, 1x känns rätt.
5 West Ham-Cardiff    1x
Hemmalaget har värvat bra i sommar. Carroll tveksam till spel men Stewart Downing kan debutera. Gästerna kör vidare med stommen från ifjol + att man har förstärkt med en dyr spelare i varje lagdel. Borde lösa nytt kontrakt. Kommer vara taggade till tusen här men jag har svårt att se att det ger mer än en poäng. 1x.
6 ifk Göteborg-Elfsborg    1
Toppmatch i allsvenskan. Skadeproblem i båda lagen. ifk känns hetare för stunden + att man har bra statistik hemma mot Elfsborg. Etta.
7 Norrköping-Brommapojkarna    1
Norrköping har visat bra form på slutet trots att man tappat ett par spelare. BP har också spelat bra på slutet men borta har man fortfarande inte vunnit. Tät match att vänta men jag tror att alla poäng hamnar hos hemmalaget.
8 Bournemouth-Wigan    1  2
Wigan imponerade i premiären när man enkelt slog tillbaka Barnsley. Hemmalaget åkte på en rejäl omgång sist även om det sägs att siffrorna var lite väl stora. Wigan är klara favoriter här men man kommer gå på några minor under säsongen, utgångstvåan är självklar men jag chansar och tar med ettan (streckad till 19%) också.
9 Birmingham-Brighton    x
Här förväntar jag mig en tät och jämn match mellan två lag som inte vill förlora. Stor press på Brightons nye manager. Jag är helt inne på att denna match slutar oavgjort, precis som de två senaste säsongernas matcher på St Andrews. Jag chansar och kör krysset utan gardering.
10 Derby-Leicester    2
Två lag som startat säsongen med fyra poäng på två matcher och avancemang i ligacupen. Oviss match att vänta men jag ser ändå Leicester som det starkare laget och trots bortaplan är vinstchansen god, liten chansning men tvåan körs ogarderad.
11 Nottingham-Bolton    1x2
Två lag med ambitionen att kämpa i toppen. Forest är välorganiserade och ytterst försvarsstarka. Bolton har ett vasst lag och jagar säsongens första vinst. Kan skrälla. Jag tar med alla tecken.
12 Queens PR-Ipswich    1
Arbetsro i QPR efter en bra start. Bra start även för gästerna men jag tror ändå man får svårt att räcka till mot ett lag som är minst en klass bättre. Jag spikar ettan.
13 Reading-Watford    1x2
Toppmatch. Reading visar att man kommer bli farliga denna säsong. Zolas Watford imponerar men här kommer ett riktigt test av deras kapacitet. Watford har fö tagit poäng vid 5 av 6 senaste besöken i Reading. Alla tecken.

Topptipset: 1, 1x2, 1x, 1x, 1, 1x, 1x och 2.

Har ni tid, lust och ork kan ni även följa TLC på twitter: https://twitter.com/thelanghamcourt
Där publiceras tankar runt tips men även annat som rör den engelska fotbollen.

Trevlig helg alla tippare!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid svårt så här i inledningen av säsongen....

Huckerby sa...

Ja mycket svårt. Måste chansa en del varje gång. Lite flyt med chansningarna igår....