TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 24 augusti 2013

Tippa med TLC

9/13 på Stryktipset och 4/8 på Topptipset blev det förra veckan. Singeltvåan på Leicester och ettan på Bournemouth satt fint.
Denna vecka siktar vi på tvåsiffrigt. Millwall får en ny chans, dom är inte så dåliga som de visat hittills. Jag tror också mycket på Derby & Stoke som båda möter sämre motstånd.

1 Everton-West Brom    1x2
Jag är fortfarande övertygad om att ett mer "spelande" Everton kommer gå sämre än tidigare säsonger. Bud har inkommit på viktiga duon Baines och Fellaini i veckan. Några småskadade spelare. WBA var inte bra i premiären och störs nog av ståhejet runt Anelka. Sinclair inlånad från City. Klar fördel hemmalaget men 76% på ettan är vansinnigt högt och därför tar jag med även krysset och tvåan.
2 Hull-Norwich    1  2
Hull blev totalt utspelade av Chelsea sist. Lättare motstånd nu. Troligtvis startar Huddlestone och Livermore. Norwich kan spela helt utan press och har många spännande offensiva spelare. Öppet spel, många målchanser och därför känns 1 2 bra.
3 Newcastle-West Ham    1x2
0-4 i premiären, viktige Taylor avstängd, ett par skadade och bud från Arsenal på viktige Cabaye, med andra ord jobbigt läge för Newcastle. Hyfsat lugn hos gästerna. Carroll och McCartney skadade. Bra skrällchans tycker jag. Jag helgarderar.
4 Southampton-Sunderland    1
Bra start på säsongen för hemmalaget. Förstärkt anfallet i veckan med Osvaldo från Roma. Sunderland fick stryk hemma mot Fulham och laget känns synnerligen svårbedömt. Vaughan och Gardner tillbaka men Wes Brown och Steven Fletcher saknas fortfarande. Southampton känns som det klart mer stabila laget och jag tror mest på dem. Etta.
5 Stoke-Crystal P    1
Stoke var stundtals helt utspelat men var ändå nära att få med sig poäng från Anfield och det borde stärka laget. Adam startar troligtvis. Palace kämpade på bra i sin första match men såg väldigt uddlösa ut framåt. Nye Puncheon kan debutera. Ett taggat Stoke borde vara klassen bättre. Jag spikar ettan.
6 Blackpool-Reading    x2   M
Två lag som startat bra. Hemmalaget har sålt viktige Matt Phillips till QPR. Tom Ince återkommer efter avstängning. Gästerna slarvade bort en säker ledning senast. Gorkss återkommer. Helt öppen match men min känsla säger att gästerna är lite vassare. Kör på x2.
7 Brighton-Burnley    1
Viktig seger senast för Brighton som ger laget och nye managern lite arbetsro. En del skador på offensiva spelare. Gästerna har startat bra men är ojämna och tar sina flesta poäng hemma. Tror man får svårt här, jag kör ettan ogarderad.
8 Huddersfield-Bournemouth    1x2
Klurig match mellan två lag som fått en helt okej start. Helt öppet, jag lockas mest av procenten x och 2:a men jag tar med alla tecken på systemet.
9 Ipswich-Leeds    x2
Match mellan två svårbedömda och ojämna lag. Gästerna har imponerat mest på mig genom att slå Brighton och ta poäng borta mot Leicester. Minst en poäng tror jag på, x2 får det bli.
10 Leicester-Birmingham    1
Hemmalaget har imponerat så här lång. Truppen är bred och man har få skador. Tvärtom hos gästerna, halv tung start, tunn trupp och en del skador. Leicester borde fixa det här, jag spikar ettan.
11 Sheffield W-Millwall    2
Två lag som startat svagt. Jag är dock säker på att gästerna kan väldigt mycket bättre än man visat hittills och att målnollan spräcks i dag och att man med lite flyt även spräcker nollan i segerkolumnen. Nye McDonald kan starta för första gången. Jag chansar och kör tvåan (streckad till 20%) ogarderad.
12 Wigan-Middlesbrough    1  2
Wigan imponerade mot Barnsley och men har efter det tre raka utan vinst. McManaman avstängd. Tror dock fortfarande att de kommer hålla till i toppen om man får behålla nuvarande trupp. Boro har startat sisådär men har en del kvalitet i sin trupp och kanske kan man skrälla på DW Stadium. Jag kör på 1  2.
13 Yeovil-Derby    2
Hemmalaget kommer få kämpa i botten. Svårt att göra mål och dessutom problem på målvaktsposten. Derby är skapliga och mycket jämnare och stabilare än hemmalaget. Dessutom bör man vara rejält revanschsugna efter den otursamma förlusten senast. Jag kör tvåan ogarderad.

Topptipset: 1x, 1 2, 1 2, 1, 1, x2, 1 och 1x2.

Trevlig helg på er!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det jag såg av Hull ifjol så rankar jag det som det sämsta laget någonsin som har gått upp till PL.....Tror dom kommer att slå Derbys "rekord" i antal poäng .......

Huckerby sa...

Njaa vet inte. Tror nog att Crystal P är sämre än Hull....

Anonym sa...

Chans på 10 , det tar sig....!!!