TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 13 augusti 2013

Lev som du lär?

Snabbmat, alkohol och pyroteknik. Alternativ supporterkultur i mångas ögon. Hur skulle det se ut ifall en fotbollsspelare nyttjar dessa tre ting? En elitspelare dessutom? Illa? Fråga Tony Adams, en gång i tiden engelsk landslagman och framgångsrik försvarare i Arsenal. Lika känd för sin duktiga defensiva fotboll är han också en duktig suput. Av rang. 
Många är de skrönor om Adams bedrifter utanför planen men mest häpnadsväckande måste ändå den vara då Adams och Arsenal-kompisen Ray Parlour säsongen 1993/94 festade till det i Londonstadsdelen Hornchurch. Fyllemat på Pizza Hut, gräl med supportrar till rivaliserande lag, intensivt krökande på restaurangen så att personalen hotade med att kalla på polis och så då grädden på mosen; Tony Adams him self bränner av en bengalisk eld inne på toaletten så att brandlarmet går igång. 

20 år sedan men givetvis feta rubriker i tidningarna. Hur tänkte Adams där? "-Jag var bara ute med kompisen (Parlour) för att ha en rolig kväll. Den slutade lite udda." skrev han i sin biografi. Udda, var namnet. Inte nog med alla intermezzon under kvällen; den avrundades med att ramla ner för en trappa och Adams fick sy 29 stygn över hela kroppen dagen efter. 
Elitfotbollsspelare var namnet.

Inga kommentarer: