TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 1 augusti 2013

Sierskans son tippar engelska ligan

TLC har de tidigare säsongerna tippat på hur säsongen kommer att sluta i allt från League Two och upp till Premier League. Ibland har vi haft rätt, ibland inte. Idag behöver vi inte tippa. Insändaren; "Saidas son" har gjort det för oss. Han tippar Manchester City som PL-mästare, följt av Chelsea och Manchester United med kommentaren; "United får sig ett mellanår eller två efter managerbytet och omstruktur. Det gynnas värsta rivalen utav." Spurs tar fjärdeplatsen medan den bästa nykomlingen heter Cardiff; "Walesarna har pengar och är en större klubb rent ekonomiskt än vad både Hull och Palace är. Intressanta värvningar dessutom gör att man kommer på övre halvan av serien." Flopplaget? Liverpool. "Saidas son" menar på att; "Precis som alltid så lever man inte upp till förväntningarna och förblir åter det populära föredetta storlaget."
Norwich, Hull och Crystal Palace trillar ur där Palace blir jumbo; "Premier League-kostymen är storlekar för stor för Eagles som inte själva riktigt fattat hur snabbt resan upp till toppen har gått."

I Championship då? QPR kommer direkt tillbaka och vinner serien relativt enkelt. Motivering? "QPR har fortfarande spelare som, flera utav dem, håller hög klass och en ekonomi som kommer göra det möjligt att värva sig tillbaka." QPR tar med sig Watford upp på direkten och bästa kvallaget blir Nottingham Forest; 
"-Nu har satsningen tillbaka satt sig i gamla fina Forest."
Nykomlingarna Yeovil och Bournemouth får det svårt att hänga med och åker ur tillsammans med Huddersfield.

Saidas son erkänner helt öppet att kunskapen om League One och Two inte är den bästa men att han ändå "följer traditioner och anser att Sheffield United denna säsongen bör vara mogna att ta steget upp igen tillsammans med Bristol City och charmlaget Brentford." Wolves då? "Wolves floppar. Den klubben mår inte bra och behöver minst två säsonger på sig för att återhämta sig."

Insändaren avslutar med att hävda Oxford Uniteds storhet i League Two; "United är på gång och har byggt länge på framtiden. Det kommer visa sig denna säsongen. Tillsammans med Northampton som förra säsongen var i kvalfinal och gamla fina Pompey, så går man upp i League One."
***
TLC tackar sin insändare, begrundar texten och säger som vi brukar; den som väntar får se. Vad tror du?

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om Pompey .....
Nu mera ägd av supportrarna och med över 10000 årskort sålda så borde det gå bra.....
Sen tror jag lite på York , erfaren tränare som till årets säsong har satt sin prägel på laget.....
Sen hoppas man ju att Hartlepool kan studsa tillbaka....
Kanske nykomlingen Newport kan rida på den Walska vågen och bli ett lag för kval...?