TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 31 maj 2013

It´s a long way back Barnet

Barnet FC åkte ur Football League denna säsongen. De som tror på en snabb comeback får snabbt tänka om. Klubben har i dagsläget "svårare att klara kontraktet i Conference National än att ta sig tillbaka." Det säger en källa inom klubben till Daily Mail idag.

The Bees har ekonomiska bekymmer och idag meddelade bossen Edgar Davids att han låter 10 spelare lämna Londonklubben. Klubben lät i veckan tre spelare gå och meddelade också att man inte längre kommer satsa på sina unga spelare från akademin. Holländaren Davids stannar dock i klubben som han ryktats bort ifrån och kommer att fortsätta sitt arbete som Head Coach.
Många i och runt klubben befarar idag ett kommande ras för Barnet som stretat sig kvar i Football League i flera säsonger. Den dåliga ekonomin har dock hunnit ikapp klubben och det finns dem som tror att en konkurs kan komma innan årets slut. Tragiskt och tråkigt för en 125-årig gammal kultklubb.

Var det bättre förr?

Dumbarton FC i den skotska tredje divisionen är förmodligen ett av få lag som mer föredrar Modern Fotboll än den gamla hederliga. Varför? Jo, Strathclyde-klubben "berövades" att ensam få ta del av en av sina titlar.
I dagens motgångar drömmer man sig helst tillbaka men minns med avsmak säsongen 1890/91, trots att man slutade i topp.
Klubben bildades 1872 och hade en storhetstid på 1880-talet och början på 1890-talet. Klubben vann de allra första två skotska ligatitlarna, 1890/1891 och 1891/1892, den första delade dom med Rangers FC, hade dock målskillnad avgjort titeln på den tiden hade Dumbarton varit ensamma mästare.
Klubben glömde aldrig detta. 1999 skickade man in en förfrågan till skotska FA om saken men denna avslogs. Anledningen tros, enligt Dumbarton, vara jäviga Rangers-supportrar inom FA.
Det är inte för inte som supportrar till klubben har mottot "Dumbarton mot rubbet. Avsky allt och alla."

Visste du att...

Everton grundades 1878 som St. Domingo FC för att folk från församlingen i St. Domingo Methodist Church skulle kunna ägna sig åt idrott under vinterhalvåret (under sommaren spelade man cricket). Ett år senare bytte klubben namn till Everton FC efter det omgivande området, eftersom folk som inte tillhörde församlingen ville delta.

One Man Team

Tottenham ser ut att bli av med lite spelare under sommaren. Efter att klubben gått ut och sagt att man skall skära i lönebudgeten så ser framtiden i Spurs oviss ut för David Bentley, William Gallas, Emmanuel Adebayor, Benoit Assou-Ekotto, Jake Livermore, Tom Huddlestone och Heurelho Gomes.

Samtliga uppges enligt Daily Mail fundera på andra klubbalternativ efter nyheten.
Behövs dessa då? Inte om du frågar en Arsenal-supporter. Signaturen Hoggbury på Gunners-forum skriver att; "Ett One Man Team som Spurs behöver bara smörjas in bakom öronen. Lägg pengarna på Bale (på tal om öron) och Spurs kan fortsätta på den vägen."
Humor och ironi eller inte så är det just därför som Spurs skär i lönekostnaderna. Samma Daily Mail uppger att klubben vill hålla nere lönerna hos resterande truppmedlemmar för att kunna höja den för Bale. One Man Team var det ja.

torsdag 30 maj 2013

Etuhus revansch

Vad har Liverpoolikonen Steven Gerrard gemensamt med Barnsleys Kelvin Etuhu? Jo, förutom att duon är mittfältare så är de födda på samma dag. Idag. Gerrard fyller 33 år medan Etuhu blir 25.

En av Englands största spelare i modern tid, Gerrard, vet vi alla om, Etuhu då? Låter det bekant? Jodå, Kelvin är yngst i en syskonskara av tre bröder där blandannat Dickson Etuhu spelar för Blackburn Rovers. Etuhu yngre spåddes en lysande framtid och slog igenom i Manchester Citys akademi 2006. Han tog aldrig en plats, blev utlånad till Rochdale, Leicester och senare Cardiff innan en vändpunkt skulle ske 2010. En negativ sådan. Kelvin var inblandad i ett större bråk, en grym misshandel på tre personer, utanför ett casino i Manchester. Han dömdes till åtta månaders fängelse. City bröt kontraktet med spelaren. 10 matcher och ett mål i den ljusblå tröjan blev facit. Efter avtjänat straff skrev Kelvin på för Portsmouth.Ett lag på dekis och i kris. 13 matcher blev det innan Kelvin av ekonomiska skäl tvingades lämna. 2012 skrev han på ett kontrakt med Barnsley. 26 matcher har det blivit sedan dess och Etuhu är en spelare som manager Keith Hill vill satsa på; "-Varken för ung eller för gammal. Bara bra rutin.", sade Hill i våras. Etuhu mognade i fängelset och fick en moralisk uppfostran av Keith Hill. Så här med facit i hand så är det den bästa födelsedagspresenten.

En släng Tourettes i Ashcroft?

Lee Ashcroft skräder inte orden. Den föredetta Preston och West Bromwich-anfallaren har svårt att lägga band på sig och får oftast äta upp det också. Northwich Victoria-managern stängs av 10 matcher den kommande säsongen. Anledning? 40-årige Ashcroft skällde ut en kvinnlig coach i motståndarlaget Gresley FC efter noter under en match i januari. "Könsnedsättande och vulgärt. Inte bara en och två gånger utan under flera minuter.Jag trodde jag skulle tappa öronen." har matchdelegaten förklarat för FA. Den kvinnliga coachen, Hannah Dingley, säger idag att hon är glad att FA tar hand om ärendet men också att hon är "van och luttrad över språkbruket i en manlig värld som fotboll är."
Ashcroft säger till sitt försvar att han var arg, besviken och upprörd. Som sagt, inte första gången. 2010 stängdes samma man av under tre månader för att ha skällt ut och varit aggressiv mot domare. Ränderna går inte ur. Tourettes syndrom? Ibland kan man önska sätta enkla diagnoser på svåra människor.

Hughes not welcome

Hughes out banner
Stoke City presenterade idag sin nya manager. Det blev Mark Hughes. Ett val som inte föll supportrarna i smaken. En supporter hade sin alternativa välkomstskylt utanför Britannia Stadium. Då säkerhetsvakter föste bort honom så körde han sakta runt i Stoke och fick både applåder och respons. Applåder är inget som den 49-årige walesaren och föredetta Manchester City, Blackburn och Fulham managern kommer få. Till BBC Sport säger mannen som vill vara anonym; "-Han är ingen man för framtiden. Kolla bara på vad han har presterat, det är ingen glamour. Pulis fick oss att stanna kvar i Premier League under alla år. Med Mark Hughes är jag skeptisk. Vi kommer att få kämpa oss kvar i serien." Ett kämpargäng utan glamour är väl egentligen vad som kännetecknar Stoke City. Oavsett manager kan TLC tycka.

onsdag 29 maj 2013

Vem kallar du nörd nu?

556 matcher från augusti till maj. 248 hemmasegrar, 162 bortasegrar och 108 oavgjorda där 38 utav dem slutade mållöst. Där har vi statistiken från Championship säsong 12/13.
Nio mål gjordes som mest i en och samma match. Det hände två gånger. I november slog Charlton Cardiff med 5-4 och månaden senare vann Peterborough med samma siffror hemma mot Bolton.

Utskåpningar var det fler utav. Sju matcher slutade med sex gjorda mål för det vinnande laget där Ipswich blev slaktade med 6-0 i två matcher.
Säsongens bortaskräll stod Charlton för som den 13 april i år slog Barnsley med hela 6-0 på Oakwell.

Statistik för en nörd? Kanske men också givande. Magkänsla går att vinna pengar på. Flera utav de oväntade resultaten gav mycket pengar hos spelombuden. Vinnarna? Statistiknördarna. Harry Weakley från Birmingham har i alla år levt singel med fotbollen som enda intresset. Spel och tips är ett annat stort intresse. Tillsammans med statistik. Slå ihop dessa tre nämnare och krydda med en gnutta tur så blir det pengar.
På en säsong; sju miljoner kronor. För intressets skull.
Cash is king.
Vem kallar du nörd nu?

Tipstack till Jörgen

Moment 22 i Coventry


Coventry City har skulder upp över öronen och har inte råd att stanna kvar på Ricoh Arena. Styrelsen vill därför flytta klubben och ett av alternativen är Walsall. Ett förslag som får supportrarna att rasa. Supporterklubben överlämnade idag ett brev till administratören Paul Appleton. I brevet stod det bland annat att; "-Då vi lämnade Highfield Road så dog en bit av klubben. Flyttar vi utanför staden så tar ni död på allt. Vill ni det? Vi supportrar har lidit nog. Att spela våra hemmamatcher på bortaplan är inget annat än början på slutet. Flyttar klubben så kan den lika väl läggas ned. Hårt men sant."
Ord och inga visor. Direkt ifrån ljusblå hjärtan. Som verkligheten ser ut i Coventry så är en arenaflytt det enda rätta och bästa. För klubbens existens. Samtidigt är det som supportrarna säger; början på slutet.
Ett moment 22 som svider mer än ett blödande emblem. Hur man än gör så blir det inte bra.

Fotbollssupportrar förbrödrades

Då soldaten Lee Rigby brutalt och kallblodigt mördades på öppen gata för en tid sedan så väcktes starka och stora känslor i hela Storbritannien. Man ur huse i England och en minnesmarsch i stadsdelen Woolwich i söndags lockade flera tusen och däribland fotbollssupportrar från samtliga engelska klubbar. Fotbollshälsningar från Premier League och ner till gärdsgårdsserierna bland deltagarna som dagen till ära kunde samsas. En Queens Park Rangers-supporter var positivt förvånad och överraskad över den tillfälliga vänskapen bland hundratals fotbollsgrabbar. På ett Facebook-forum skrev han; "-Jag trodde aldrig att jag skulle se supportrar till klubbar som Millwall och West Ham krama om varandra, ta varandra i händerna och dricka en pint med varandra. Det glädjer mig mitt i all sorg över det bestialiska mordet att det finns saker som är viktigare än fotbollen."
Nationella trauman förenar folket. I söndags bidrog engelska fotbollssupportrar till att visa empati på ett sätt man aldrig kunnat tänka sig. En glädje i all sorg.

Skam den som ger sig

Tålamod och envishet går hand i hand. Fråga Burys Phil Picken, han om någon vet. Den 27-årige mittbacken skadade sig i september förra året i League One-matchen mot Notts County. En elak knäskada med trasiga ligament skulle sätta sina spår. Picken kom aldrig tillbaka till spel under säsongen. Rehab, vila och läkarundersökningar. Om vartannat. Vem som helst hade kunnat tröttna. Inte Picken. Han ville köra ändå. Klubbens läkare sa nej, ville ta sig en titt påp skadan tillsammans med specialläkare. Då kom domen. Igår fastställdes det att Picken missar hela nästkommande säsong. Här hade de flesta lagt skorna på hyllan, sadlat om och gjort något annat. Inte Picken. Till klubbens hemsida säger han; "-Jag ger mig inte. Jag skall komma tillbaka och till samma form som förr."

Picken som utvecklades i Manchester Uniteds akademi har spelat 85 matcher för Bury under tre säsonger och är en av åtta spelare som står under kontrakt i nedflyttade League Two-klubben Bury. Det blir sju hädanefter som får spela och Picken som får titta på. I vanlig ordning och han tröttnar inte. Det är krädd.

tisdag 28 maj 2013

Rangers värvar rekordmålskytt

Nicky Clark shows off his new strip at Ibrox
Han gjorde 40 mål på 45 matcher denna säsongen. Nicky Clarks målskytte för skotska Division Two-mästarna Queen Of The South är bäst i brittisk ligafotboll denna säsong. Till hösten spelar den 21-årige anfallaren på annan ort. I barndomens drömklubb. Clark skrev idag på ett treårskontrakt med Division Three-mästarna  Rangers och han går därmed i pappa Sandys fotspår som gjorde ett par säsonger på Ibrox under 1980-talet. "En barndomsdröm har slagit igenom.", säger spelaren till klubbens hemsida. Clark har varit het på tapeten under de senaste veckorna och varenda klubb i de högsta skotska divisionerna samt klubbar i engelska Football League har studerat Clark. Istället valde han att gå ner en division; "-Att tillhöra en klubb som Rangers slår allt annat. De är en internationellt erkänd storklubb. Jag är stolt."säger Clark till Rangers hemsida.
Rangers berör och det i synnerhet nu då man spelar i de lägre divisionerna. Nu kommer de spelarna som blivit ratade genom åren. Spelare som har Rangers i hjärtat och som spelar för emblemet. Det äkta Rangers visar sitt ansikte. I allra högsta grad.

Eagles flög upp till Premier League -igen

Crystal Palace klart för Premier League efter finaldrama - Fotboll - Premier League
Crystal Palace är tillbaka i Premier League. För femte gången i klubbens historia. Segern inför över 82000 åskådare mot Watford på Wembley satt dock långt inne.
Det stod 0-0 efter ordinarie tid, men när 39-årige veteranen Kevin Phillips fick chansen från elva meter precis innan halvtidsvilan i förlängningen gjorde han inget misstag. Bollen satt högt i målvakten Almunias högra hörn och Crystal Palace-spelarna firade hejdlöst.
39-årige Phillips som förlorat tre kvalfinaler tidigare under karriären, grät av lycka och glädje.
Palace som var nära att åka ner i League One säsongen 09/10 har som många andra klubbar dragit med dålig ekonomi och varit nära konkurs. Idag är det ett minne blott. 1,2 miljarder kronor var Phillips mål värt.
Hur framtiden ser ut för klubben är dock svårt att sia. Manager Ian Holloway säger idag att "det kommer bli otroligt svårt att hålla sig kvar i Premier League." Det är sant. TLC tror att vistelsen blir ettårig. Passa på att njut så mycket det går nu. Grattis Eagles!


Grattis TLC!

Grattis i efterhand säger TLC idag och tänker på oss själva. I lördags för fem år sedan sparkade bloggen igång. 7582 inlägg senare är vi här. Inte lika frekventa som innan men fortfarande kvar på plan. Fem år med mängder av händelser. Snart kan boken komma. Det finns nämligen planer på att göra en sådan. Plocka ut alla guldkorn av de bästa inläggen och göra det till en bok. Den som väntar får se.

söndag 26 maj 2013

Brighton, Shiteon

Vad får man om man lägger ihop en "osmaklig incident", mänsklig avföring, och två officiella ursäkter?
Svaret: kontentan av Brightons semifinal mot Crystal Palace.

Efter matchen på Amex Stadium gjordes upptäckten i gästernas omklädningsrum. Någon hade vandaliserat. Inte genom att slå sönder saker. Inte genom att klottra. Utan genom att lämna sina fekalier där de inte hörde hemma...
En tung vecka för The Seagulls, vars ordförande nödgades skicka ut inte bara en officiell ursäkt till Crystal Palace, utan även till sina egna årskortsinnehavare, där han förklarade att klubben haft en mycket tung vecka med hemmaförlust i det första semifinalmötet mot de största rivalerna, avstängning av tre stycken tränare (däribland managern Poyet), och slutligen att det uppdagas exkrementer i lagets omklädningsrum.

Ordförande Barber sa även i utskicket att han tyvärr var oförmögen att svara på hur och varför på någon av alla frågor som rörde dessa punkter, men att man ser med stort allvar på alla punkter.


Palace, som gick vidare med totalt 2-0 efter matcherna, möter imorgon (27 maj) Watford i finalen på Wembley.

fredag 24 maj 2013

Missbedömningen

Den förre försvarsspelaren Gareth Southgate är med sina 57 landskamper för England ett känt namn i engelsk fotboll. 504 matcher på elitnivå för tre klubben från 1988-2006.
Då Crystal Palace manager Steve Coppell 1988 plockade upp den då 18-årige ynglingen Gareth Southgate till A-truppen så var det inte många som trodde på någon framtid för spelaren. "-Han är skör i ben, har ingen muskulatur och han borde uppsöka en frisör. Killen ser ut som en flicka.", skrev en lokal sportjournalist som övervakade allt runtomkring Palace. Sportjournalisten som då ansåg sig ha koll på allt som hände i klubben skulle dock ändra sig med tiden. 152 matcher under fyra år och lagkapten i det Palace som 1994 gick upp i Premier League. Då Palace 1995 åkte ur Premier League så dök Aston Villa upp. 2,5 miljoner pund lade Birminghamklubben upp för Southgate. Villa hade gott om mittfältare men inte så bra bredd bland försvarare.  Manager Brian Little gillade mittfältarens defensiva färdigheter och Southgate skolades därför om till mittback. Det var ett val som gick hem. Några månader senare tog Terry Venables ut Southgate till landslaget.

En journalist på Birmingham Post valde att vid landslagsuttagningen ringa upp sin kollega i Croydon för att påminna honom om uttalandet om Southagte 1988. Journalisten gick inte att nås. Senare kom det fram att samma man bytt idrott till cricket. Ett riktig stolpskott, kan man lätt säga så här i efterhand.

King Eric

Han är en av de största profilerna och personligheterna i Premier Leagues-historia. Engelsmännens hatkärlek till Frankrike fick ett ansikte då Eric Cantona 1992 skrev på för Leeds.
Då var anfallaren från Marseille 26 år gammal. Det är 21 år sedan. Eric Daniel Pierre Cantona kan se tillbaka på en framgångsrik karriär och utan tvekan säga sig vara en utav de som satt färg i Premier Leagues-historia. Englandsäventyret hade dock kunnat sluta innan det hann att börja. Då Cantona 1991 spelade för sin franska klubb Nimes gjorde han rubriker genom att kalla det franska fotbollsförundet för "en samling kompletta idioter". Spelaren fick avstängning och disciplinära straff, surnade till på riktig och bröt kontraktet. Där och då var suget och motivationen att spela fotboll på gränsen till över. Ett telefonsamtal från England skulle få honom att tänka om.

Sheffield Wednesday hade haft ögonen på fransosen under en längre tid och övertygade honom att komma över till England men då klubben krävde en provspelsperiod drog sig Cantona ur affären. Istället värvades han av Leeds United den 31 januari 1992, där han debuterade i februari. Leeds vann ligan 1992 och Cantona blev kultförklarad på Elland Road, kanske inte minst för sitt hattrick mot Liverpool FC i Charity Shield på hösten -92. Förvånande nog hade han svårt att ta plats i lagets förstaelva under den kommande säsongen vilket kulminerade i en övergång till Manchester United i november 1992. Tillsammans med Manchester vann så Cantona sitt andra raka ligaguld, Uniteds första på 26 år, och blev därmed först att ta ligaguld i England med två olika klubbar.
Än mer framgångsrik blev säsongen 1993/1994 då Manchester United tog en dubbel, både ligaguld och cupseger. Cantona blev lagets bästa målskytt med 18 fullträffar och gjorde två straffmål mot Chelsea i FA-cup finalen. Han utsågs även av FA:s medlemmar till Årets spelare 1994.
Disciplinproblemen fortsatte i United och när klubben återvände till Elland Road, i möte med Leeds, spottade Cantona en supporter i ansiktet och tilldömdes 1000 pund i böter. Efter att ha hamnat i bråk med turkiska poliser efter en match i Champions League mot Galatasaray stängdes han av fyra europeiska matcher. Därefter lyckades han med bedriften att bli utvisad två gånger på fyra dagar och stängdes av fyra matcher i engelska ligan.
I januari 1995 blev han utvisad i en match mot Crystal Palace, på väg från planen hoppade han över staktet och med en spark gav sig på en supporter som förolämpat honom med glåpord. Klubben tvingades stänga av honom resten av säsongen och han drabbades av den högsta böter hans kontrakt medgav. Kritiken var omfattande mot Cantona och i media lades förslaget att han skulle stängas av livet ut. I februari kom domen från FA som stängde av honom från alla tävlingsmatcher fram till september 1995 och FIFA,utfärdade samma spelförbud för Cantona över hela världen. I mars fälldes han för misshandel i domstol och dömdes till fängelse i två veckor. Cantona hävdade att han knappast var en fara för samhället och fick också straffet sänkt till 120 timmars samhällstjänst.
Manchester United höll sig lojala till sin stjärna och i mars 1995 erbjöds han ett treårigt kontrakt av klubben, men utan Cantona i laget förlorade man kampen om ligaguldet säsongen 94/95. Comebacken kom den 1 oktober 1995, mot Liverpool FC, där Cantona gjorde ett mål i matchen som slutade oavgjort 2-2. Mot slutet av säsongen blev han lagkapten i United och efter seger mot Middlesbrough i ligans sista match blev laget mästare säsongen 95/96. Man vann även FA-cupen efter finalseger mot Liverpool. Sedan tilldelades han engelska fotbollsjournalisternas pris Årets spelare 1996. Säsongen 96/97 blev hans sista och som lagkapten vann han fjärde titeln för klubben. 
En vecka efter säsongen 96/97 avslutats kom Eric Cantona med meddelandet att han slutade med professionell fotboll med omedelbart effekt och han återvände till Frankrike med sin familj. 143 matcher och 64 mål blev facit. Han kom att bli mycket populär i Manchester United och England för sin blick för spelet, sina precisa passningar och det rikliga målskyttet. Av klubbens supportrar utsågs han till kungen av Old Trafford. Men i Frankrike vann han aldrig samma respekt. Han ansågs vara en bra spelare, men något av en bråkstake och han gjorde aldrig comeback i det franska landslaget efter sin långa avstängning.
Dagen till ära och 16 år efter att karriären avslutades så lyfter TLC på kepsen för en av de största profilerna på hans 47:e födelsedag. Joyeux anniversaire Roi Eric.

Oxford-upplopp under utredning


33 supportrar till Oxford United och Bristol Rovers åtalades i veckan i Oxford Magistrates Court. Bakgrunden är matchen i League Two mellan de bägge lagen den 9 februari där bråk och oroligheter bröt ut innan och efter matchen. De 33 åtalade supportrarna gav sig på varandra, arenapersonal och poliser i något som liknade "ett barbarisk och medeltida raseri".Så uttryckte sig polischefen Lewis Grantham efter matchen. De 33 supportrarna, mellan 17-51 år, riskerar samtliga fängelse. Ytterligare åtta inblandade stängs av på livstid från engelsk fotboll. I bråket uppges närmare 100 supportrar ha deltagit

Vem blir nästa Lejonkung?

Millwall är fortfarande en klubb utan manager. Bermondseyklubben är sedan två veckor tillbaka, då Kenny Jackett lämnade, utan en ledare men man jagar en ersättare "med största omsorg". Så uttryckte sig klubben igår då man meddelade att man har ett dussin intressanta namn på sin lista. Två utav dem är föredetta spelare. Harry Redknapp, inte själv på tapeten men en uppdragsgivare, tipsade Millwall om att Marc Bircham "skulle kunna vara rätt man för tjänsten". 
Den 35-årige kanadensaren med spel som mittfältare på The New Den mellan 1996-2002 arbetar idag som coach för Redknapps QPR. En annan aktuell ersättare till Jackett är en tysk. Liverpools f.d försvarare Markus Babbel med ett förflutet som huvudtränare för Hertha Berlin, Stuttgart och Hoffenheim har sagt att han "kan tänka sig att arbeta i London". 
Millwall lugnar sina supportrar med att man inom två till tre veckor kommer att presentera en ny manager. TLC skulle inte bli förvånad om det blir en gammal bekant till klubben. Den gamle hetsporren Dennis Wise. Mannen som ger myten om Millwall ett ansikte. Kom ihåg var ni läste det först. 

tisdag 21 maj 2013

Lagens långa arm i arbete.

I dessa tider handlar ju det mesta i den brittiska fotbollen om strider kring upp- och nedflyttning. Men där finns annat också. Gary och Phil Nevilles far, Neville Neville, har blivit anklagad för sexbrott. Han skall enligt åtalet ha överfallit en 46-årig kvinna i Bury, i mars.
Rättegång hålls i juni, och efter det vet vi hur utfallet blir.

Neville Senior är en stor profil i Bury FC där han tidigare arbetat som kommersiell direktör och manager. Neville Senior var med och finansierade supporterupproret "Save our Shakers".

Alla är oskyldiga till motsatsen har bevisats. Men det är förstås en prekär situation för Neville och familjen. Och det påminner oss om att allt inte är glitter, glädje och glamour, i fotbolls-världen.
Neville Neville

måndag 20 maj 2013

OxVox tar kontroll

I Oxford vann i förra veckan supportrarna en viktig seger mot den moderna fotbollen och företagen som korrumperar den, då Supporter Trusten OxVox lyckades få med sig rättigheterna att bevara klubbens arena Kassam Stadium.

Det hela grundas i att Oxford City Council anser att anläggningen är "en allmännyttig tillång".
I praktiken innebär detta att OxVox måste meddelas om arenan läggs ut till försäljning. Därefter har man sex månader på sig att matcha budet.
OxVox's talesman, Mark Sennet, säger till BBC att detta är ett enormt ögonblick för Oxford Uniteds supportrar.
"-Vi är mycket nöjda med kommunens beslut. Detta innebär att supportrar till vår klubb aldrig mer kommer behöva oroa sig över att vakna och läsa i morgontidningen att arenan är såld utan vidare."

Beslutet lär utan tvekan glädja även supportrar till Manchester Utd. och Liverpool FC, som försöker bevara Old Trafford och Anfield.
Beslut i deras fall förväntas komma inom de kommande fyra till sex veckorna.


Football without fans is nothing!

Northamptons manager geniförklarad

Northampton förlorade kvalfinalen mot Bradford och var aldrig i närheten av att utmana The Bantams. Ingen skugga skall falla över Sixfields-klubben och defenitivt inte över manager Aidy Boothroyd. Klubbens 33-årige veteran Clark Carlisle är lycklig och glad över säsongen i stort och att ha Boothroyd som chef. Till BBC Radio Northampton säger han; "-Vi har gjort en makalöst bra säsong. Finalen var anti-klimax och vi lär oss både positivt och negativt från den. Värdefulla erfarenheter. Vi skall inte deppa ihop nu. Vi tar med oss detta till nästa säsong och jag är då övertygad om att chefen (Aidy Boothroyd) lotsar oss hela vägen till direktuppflyttning. Den mannen är ett geni."
Stora och fina ord. Boothroyd har skapat ett vinnarlag i Northampton denna säsong. Med i stort sett samma trupp som förra säsongen var nära att åka ur Football League. Närmare geniförklaring än så kan man faktiskt inte komma.

Vad får man för 143 miljoner pund?

Kommer du i mitten av tabellen såsom West Ham gjorde i år så kan kassören med glädje räkna in 8,3 miljoner pund på klubbens konto. Det är nämligen priset för en tiondeplats i Premier League 2012/13. Gladare är seriesegrarna Manchester United som håvar in 15,1 miljoner, knappt en miljon mer än tvåan City.
Nu kommer dock det lite mer märkliga; klarar du kontraktet så gör du bara det med 700,000 pund mer än vad det nedflyttade laget på andra sidan strecket gör. Sunderland fick tre miljoner pund för sin placering strax ovanför nedflyttning medan Wigan fick två komma tre miljoner för sin plats. Wigans medföljare Reading fick 1,5 medan jumbon QPR får nöja sig med 755,000 pund. 
Sammanlagt på alla 20 klubbar så handlar det om gigantiska 143 miljoner pund. Detta meddelade idag FA. 
Ni förstår själva. 1,5 miljarder kronor och lite mer. FA-cash och TV-rättigheter gör de stora klubbarna större. Där även de minsta får luft under vingarna ock konstgjord andning. 143 miljoner pund var det. En ofattbar summa för de flesta men siffror som rullar snabbare än läderkulan i den Moderna Fotbollens industri.

Paul Dickov skall tuffa till Doncaster

Doncaster vann League One och gick upp i Championship igen. Klubbens manager Brian Flynn gjorde klart för styrelsen tidigare i år att han flyttar upp i verksamheten till en tjänst som direktör. Klubben har därför under en längre tid sökt en manager som skall kunna få igång en omorganisation i truppen och som har både pondus och attityd. Idag presenterades han; Paul Dickov. För er som inte reagerade direkt av namnet så kan TLC snabbt säga att Doncaster fått vad man har sökt efter. 40-årige skotten Dickov var mellan 1990-2011 en hårdhudad anfallare av den gamla skolan, uppfostrad i Arsenal och spel i 11 klubbar där han utmärkte sig mest och bäst i Manchester City, Leicester och Blackburn. 

Dickov tog aldrig "någon skit". Han "gav skit". Så har han själv uttryckt sig. Tuffingen Dickov kommer senast från ett treårigt managerjobb i Oldham till Doncaster och lär ha sagt till Doncasters spelare; "-Har ni hört talas om Sir Alex hårtork? Visst har ni det. Jag jobbar hårdare." Där ligger ribban. Omorganisation var ordet i Doncaster under sommaren.

Dyster framtid för Glenn

Han har öst in mål under sin karriär och gjort det i rivalklubbar som Brighton och Palace. Glenn Murray är målsprutan som fått örnarna från Croydon att flyga upp till en kvalfinal denna vår. Murray själv flyger inte längre. Skadan han ådrog sig i första mötet mot Brighton var allvarligare än förväntat. En elakartad korsbandsskada. Fysioterapeuten Alex Manos gav idag ett dystert besked; sjukskrivning mellan sex till nio månader. 
Glenn Murray
I värsta fall kan Murray vara tillbaka i spel i februari  2014. Manos säger till Palace hemsida; "Detta är mycket olyckligt både för Murray och klubben. Vi får hoppas på bra läkekött och ännu bättre Rehab". Det får man verkligen hålla tummarna för på och runt Selhurst Park. Frånvaro på Murray är tungt, anfallarens 30 mål på 42 ligamatcher denna säsongen har lett Palace till toppen. Ännu tyngre är det för 29-årige Murray själv som alltid drömt om att få spela Premier League. En match ifrån den ligan är klubben nu. En match som är en av klubbens viktigaste genom tiderna. Ni kan själva fatta den ångest som Murray har idag. Jobbigt läge. Krya på dig Glenn, säger TLC och hoppas att läkeprocessen går snabbare än förväntat.

Skotteskandalen


Den 20 maj 1931 skulle bli slutet på en 58 år lång förlustfri svit för Skottlands landslag. Ett kaxigt skotsk landslag reste ner till Italien och huvudstaden Rom för att ta sig an ett lag som de själva ansåg vara; "oborstade och rädda pojkar". Den inställningen skulle komma att straffa sig. Förlust med 3-0 och en totalsågning dagen efter i brittisk media. "Skandalen i Rom" löd rubrikerna som får en idag att dra paralleller till fotbollshuliganism. Lite åt det hållet var det också. De skotska spelarna nöjde sig inte med en förlust. Flera av dem tillsammans med supportrar söp sig fulla på kvällen och slogs med italienare och dess polis. Det är 82 år sedan idag. Inte mycket har hänt sedan dess för Skottland. I dubbel bemärkelse.