TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 24 november 2010

League Two - I korthet

Chesterfields serieledning tappades igår då Oxford kom på besök. Nykomlingen vann överraskande med 2-1 mot den sensationella serieledaren. Chesterfield tog tidigt i den första halvleken ledningen genom Morris men i andra halvlek kunde gästernas Craddock och Maclean kvittera och slutligen vinna inför de 5,929 åskådarna på B2net Stadium.
***
Nya serieledare blev istället Port Vale. Burslem-klubben pulveriserade Stockport på bortaplan med hela 5-0. Utvisningen av Stockports Assoumani bidrog till de stora siffrorna.
***
Lika målglatt och med samma resultat hade Bury då man gästade Lincoln City. Ajose och Lowe gjorde två mål var då det sedvanliga topplaget Bury vann med 5-0.
***
Och på tal om topplag så spelade även Shrewsbury igår. En klubb med ambitioner och stora mål tog sig ett steg vidare i tabellen igår då man krossade jumbon Hereford med 4-0.
***
Jumbo är även Barnet. Nästjumbo för att vara lite mer positiv. Londonklubben förlorade återigen i ligan då man tappade ledningen och förlorade hemma mot Gillingham med 2-1. De 2,519 åskådarna på Underhill som trodde att vinden hade vänt efter vinstmatchen mot Northampton i lördags får nu istället tänka om. Livet i botten av fjärde divisionen är inte lätt. Det blir bara jobbigare ju längre tiden går nere i träsket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Befann mig på Underhill i tisdags. 1200 Gills på plats vilket i princip utgav halva publiken. Efter en lovande start av Barnet och mål utav Kevin Gallen (hans första i Barnet) tog Gillingham över mer och mer och gör två snabba mål i andra. Det avgörande målet efter en snabb omställning på mittplan där en Barnetspelare slagit bollen rakt i där en Gills-spelare hinner först på bollen och efter en snabb kontring och ett placerat markskott står det plötsligt 1-2 som även blir slutresultatet som får anses vara rättvist. Efter matchen blir vi inbjudna till Barnets medlemspub där tränaren Mark Stinson kommer förbi och nämner att spelarna inte följde taktiken att spela långt utan bara försökte ta sig igenom via kortpassningsspel. Första besöket på Underhill och förhoppningsvis var det inte det sista heller.