TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 1 november 2010

Som natt och dag….

Såg två matcher från världens bästa liga i går och fan vilken skillnad det var. Första matchen var grym, högt tempo, tufft spel, underbar stämning och massor av mål. Den andra var chansfattig, tillknäppt och borde i ärlighetens namn ha slutat 0-0.

Först körde Newcastle över sina värsta rivaler Sunderland med 5-1 i en match som hade det mesta. Hattrick av lagkaptenen Kevin Nolan, grymt spel av galne Joey Barton och Andy Caroll var de främsta orsakerna bakom förnedringen. Dessutom lyckades Titus Bramble bli historisk som den förste att få rött kort både i Newcastle och Sunderland.

Nästa vecka väntar betydligt tuffare motstånd, Arsenal borta på Emirates. Jag hoppas de kan behålla samma fina spel som igår och inte falla in i samma koma som man gjorde efter 6-0 krossen av Aston Villa i början av säsongen.

Gårdagens andra match spelades på Reebok Stadium där svårspelade Bolton tog emot Liverpool med en paralyserad Roy Hodgson vid sidlinjen. Bolton är som sagt svåra att möta, har många stora och starka spelare och spelar mycket långbollar men jag får känslan av att Hodgson fortfarande agerar som i Fulham där det var mer än okej att gneta till sig 0-0 uppe i Bolton.
Det var först efter Joe Coles skada, David Ngogs inhopp och en övergång till något som mer liknade 4-4-2 som det hände lite framåt. Matchen borde väl i ärlighetens namn ha slutat 0-0 men en sekunds briljans av Fernando Torres och en äkta tåpaj av Maxi Rodriguez gjorde att Liverpool kunde få med sig alla poängen hem.

Ju mer jag sett av Liverpool denna säsong desto mer säker har jag blivit på att Roy Hodgson INTE är rätt man att styra Liverpool tillbaka till toppen. Första timmen igår var spelet uruselt men Roy sitter bara på sin plats och tittar på spelet och när han fryser lite för mycket reser han sig upp och stoppar händerna i fickorna. Han manar inte på laget eller försöker förändra matchbilden genom byten eller positionsförändringar. Han sitter bara helt håglöst och glor på spelet utan att göra något. Nästa gång kommer man inte ha samma tur som i går…….

Nä byt tränare säger jag. Nu med en gång. Knyt upp Martin O´Neill innan någon annan gör det!

Inga kommentarer: